Infraestructures i serveis

Aixequen un gran talús de contenció per salvar el Clot de Melianta

Unes grans esllavissades posaven en perill el carrer que hi ha al cim d’aquest paratge natural

A l’altre vessant s’hi farà una actuació més senzilla

L’espectacular esllavissada del paratge natural del Clot de Melianta, a Fontcoberta, està sent reparada amb la construcció d’un gran mur de contenció fet amb esculleres de pedres i terra compactada. El projecte –a banda de salvar aquest espai de valor paisatgístic– servirà sobretot per protegir la calçada i les cases del carrer Mossèn Campolier, que discorre paral·lel al cim del Clot. També, la canonada d’aigües residuals que hi ha sota l’asfalt del carrer, que es podria trencar si el deteriorament del terreny avancés. Les obres tenen un cost d’uns 150.000 euros, que l’Ajuntament cobrirà amb ajudes de l’ACA i el Departament de Governació.

La segona esllavissada

Al vessant contrari del Clot també hi ha una esllavissada de grans dimensions que ha fet desaconsellable passar pel camí que baixa cap al fons del paratge, on hi ha una zona de pícnic. El seu arranjament, però, no és tan urgent perquè a la part superior no hi ha habitatges. Tot i això, està previst que s’hi treballi un cop estiguin enllestides les obres actuals. A diferència d’aquestes, el que està previst fer-hi és recollir la terra despresa i recol·locar-la. Posteriorment s’hi plantarà vegetació per ajudar a sostenir el terreny.

L’esllavissada de la banda urbanitzada es va descobrir el 2016, arran d’uns treballs de desbrossament de la zona arbrada que la tapava per fer-hi una franja de seguretat contra els incendis. De seguida es va netejar la zona afectada per tal de facilitar la construcció d’un mur de contenció, però la falta de finançament ha fet ajornar les obres fins ara. En canvi, el deteriorament de l’altre vessant s’atribueix a les pluges intenses de la tardor passada. A l’hora de calcular el pressupost i buscar finançament no es tenia notícia de la segona esllavissada. Per cobrir la inversió que caldrà fer-hi l’Ajuntament compta amb la línia d’ajudes extraordinàries que la Diputació i la Generalitat van concedir arran de les pluges esmentades.

LES XIFRES

150.000
euros
té de pressupost el projecte, que l’Ajuntament finança amb ajuda de la Generalitat i l’ACA.
40
metres
aproximadament és la distància que hi ha entre el carrer Campolier i el fons del Clot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Aragó demana a Catalunya que es faci càrrec de l’os Goiat

El Temps
SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA

Cap de setmana calorós

barcelona

Forcen l’Ajuntament de Riells a pagar 2,1 milions

riells i viabrea

El PSC alerta del mal ús del parc de la Devesa de Girona

girona

A punt de començar les obres per cobrir la pista poliesportiva de Fontajau

girona

El ple d’Olot dona corda a la comissió que ha d’impulsar la variant nord

Olot

A Ripoll, volen trens i andanes més accessibles

Ripoll

Sant Feliu demana una solució per a les dunes de Sant Pol

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Recuperen el petit bar del parc de l’Arbreda de Begur

begur