Infraestructures

Darnius projecta un càmping prop del pantà

Serà ecològic, tindrà 100.000 m² i donarà feina entre 80 i 120 persones

Darnius, d'uns 500 habitants, té en projecte un càmping ecològic de més de 100.000 metres quadrats a prop del pantà de Boadella. Els seus promotors –entre ells l'actual alcalde, Eduard Payrà–, asseguren que no n'hi ha cap més en tot Catalunya ni a l'Estat i defensen la idoneïtat d'aquesta instal·lació per “dinamitzar” la zona, ja que comportarà la creació d'entre 80 i 120 llocs de treball directes i uns 150 més d'indirectes. Dirigit a un públic familiar i amb la vocació de fomentar el respecte pel medi natural, inclourà parcel·les de fins a 300 metres quadrats i una seixantena de bungalous. També tindrà un gimnàs on les màquines, en comptes de gastar energia, en generaran.

Entre 4 i 8 milions d'euros és el que es calcula que podria arribar a facturar de negoci per any si s'aconsegueix tirar endavant i completar les dues fases previstes. Els terrenys pertanyen al que es coneix com el paratge de Can Fabàs i està molt a prop del pantà de Boadella. Aquest és un municipi envoltat de natura, ja que dels 35 quilòmetres quadrats que fa, el 96% de la superfície és forestal. Els promotors confien en el potencial de la zona i tenen clar que el públic és el turisme familiar i un model de càmping “no massificat”.

Una de les estratègies que s'han marcat i que consideren que suposa fer un “pas més” pel que fa al seu caràcter ecològic és el fet que no només volen donar exemple amb el respecte al medi ambient sinó fomentar les bones pràctiques i explicar els seus beneficis. “Quan vinguin al càmping hauran de reciclar com a casa i, si no ho fan, els ensenyarem a fer-ho”, explica el promotor del projecte i alcalde, Eduard Payrà.

El projecte inclou parcel·les d'entre 30 i 300 metres quadrats, on es podran instal·lar tendes de campanya i caravanes. S'ha descartat el model de quadrícula dels càmpings i s'ha optat per formes “arrodonides”, de manera que no n'hi haurà cap d'igual. També hi ha prevista una zona de bungalous amb un disseny en forma d'iglú i entre els materials que utilitza hi ha la sorra i l'aigua. Tampoc no necessita fer fonaments i manté molt bé la temperatura, de manera que és molt respectuós amb l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona