Infraestructures

Infraestructures

Un control dels antiavalots dels Mossos indigna els manifestants de Bàscara

Els veïns es reuneixen avui en assemblea per acordar un manifest

És la quarta setmana que tallen l'N-II perquè es desviïn els camions per l'AP-7

La presència dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra a Bàscara aquest dilluns per controlar les mobilitzacions dels veïns que reclamen que es desviïn els camions per l'AP-7 ha estat interpretada pels manifestants com una provocació. Dilluns al matí, durant el tall diari de l'N-II de les nou a les deu del matí, aquests agents només van fer una breu aparició. A la tarda, quan els veïns utilitzen repetidament els passos de vianants, els antiavalots van tornar i van protagonitzar una discussió pujada de to amb alguns dels presents, als quals van demanar la documentació. Ahir aquests agents no van aparèixer i les dues concentracions es van desenvolupar amb normalitat. El punt d'inflexió, però, va ser diumenge, quan es va tallar l'N-II bolcant un cotxe, la qual cosa que va fer mobilitzar els bombers i el SEM. “Ara ens diuen que no ens hem portat bé; però la gent està emprenyada i, si el que fem al matí no és prou, és normal que alguns vulguin actuar d'una altra manera. Em pot agradar més o menys, cal seny, però no podem controlar-ho tot”, diu Eugènia Carbó, una de les portaveus. L'alcalde, Lluís Lloret, recorda, per la seva banda, que ja és la quarta setmana de mobilització. “És el termini que ens havien donat per arreglar-ho i no en sé res més. Només em diuen que estan negociant”, explica.

Si tallar l'N-II al matí no dóna resultats, és normal que alguns busquin una altra manera d'actuar
Eugènia Carbó
portaveu de la plataforma
Estem a la quarta setmana. És el termini que ens havien donat per arreglar-ho. Només sé que estan negociant
Lluís Lloret
Alcalde de Bàscara

Manifest i plataforma oficial

Els veïns de Bàscara que fa quatre setmanes que es concentren diàriament per reclamar que es desviïn els camions per l'AP-7 es reuneixen avui en assemblea general amb dos punts importants en l'ordre del dia. D'una banda, l'elaboració d'un manifest consensuat que es difondrà i que haurà de servir per recollir firmes de suport a l'acció engegada. De l'altra, també es planteja la formalització de la plataforma Prou Camions a l'N-II com a entitat constituïda. Aquest punt, però, no és considerat necessari per tots els protagonistes de la mobilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona