Infraestructures

infraestructures

Cablegen la MAT, ja amb el 94% de torres fetes

Per a l'estesa de Bescanó a Santa Llogaia s'usa un helicòpter quan es pot i es treballa en cinc trams alhora

Els operaris de Red Eléctrica ja estan cablejant el tram aeri de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia, en què la construcció de les torres està ja gairebé enllestida: l'obra civil està acabada i hi ha fetes 108 de les 115 torres d'aquests 44,2 km de la línia, és a dir, el 94%. Les altres set estan o a mig fer o a punt d'iniciar-se. El cablejament, que es va començar fa cosa d'un mes –després d'un mes de treballs previs– avança ràpidament, perquè es treballa simultàniament amb cinc equips en diverses zones del tram i sempre que es pot amb l'ajuda d'un helicòpter que facilita la feina.

Ahir al matí, per exemple, un equip d'operaris va fer l'estesa de cable amb l'ajuda de l'helicòpter a diverses torres del terme de Viladasens. Dos operaris es van enfilar en un dels braços de les torres per agafar el cable pilot que penjava de l'helicòpter i fer-lo passar per una de les dotze politges que hi ha a cada torre. Aquest cable servirà després per estirar el conductor que transportarà els 400 kV.

El delegat de Red Eléctrica a Catalunya, Lluís Pinós, va explicar que es treballa en trams d'unes cinc i sis torres i no forçosament els uns seguits dels altres. En aquest sentit, va dir que en les diferents zones hi ha “diversos graus d'avançament: en alguns ja hi ha els cables complets, en d'altres només l'inicial...”. I va concretar que amb el cablejat definitiu ja hi ha quinze torres de la zona de Canet d'Adri i Sant Gregori i s'està treballant en una desena més.

Dins del termini previst

“Estem treballant sense parar, de manera contínua i els treballs s'estan fent de manera que mantenim els terminis”, va assenyalar Pinós. El delegat de REE a Catalunya va recordar que la previsió és que tot el tram estigui enllestit al tercer trimestre, concretament cap a finals de setembre.

Cablejant el tram subterrani i esperant Riudarenes

Pel que fa al tram subterrani Santa Llogaia-Baixàs, el delegat de REE a Catalunya, Lluís Pinós, va explicar que a la rasa gironina ja s'han estès els quatre cables paral·lels d'alta tecnologia en tres subtrams i mig –d'uns 1.800 metres – i que la setmana que ve començaran a passar-se al túnel. A la rasa nord-catalana, l'estesa de cable ja està completada. També en aquest tram es mantenen els terminis: final d'obra al novembre i després període de proves per poder posar tota la línia en servei el maig del 2015.

Pel que fa al ramal de Riudarenes, Pinós va dir que REE està “a l'expectativa del que vagi succeint” i en converses amb la Generalitat i el territori, després que el Parlament va aprovar fa una setmana una resolució que instava a replantejar-ne el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona