Infraestructures

Alguaire fa una aposta per l'activitat industrial

Pròximament s'adjudicaran els dos primers hangars per a empreses

La companyia Aeronpark, dedicada al manteniment d'avions, comença la comercialització dels seus serveis a tot el món

L'aeroport de Lleida-Alguaire fa pocs dies que ha encetat la temporada d'hivern, en què es preveu registrar entorn d'un centenar de vols. I, d'aquí a una setmana, la instal·lació complirà el seu cinquè aniversari amb nous projectes en cartera. L'aeroport lleidatà, el primer que gestiona al 100% la Generalitat, es troba en plena campanya d'hivern amb l'esquí i el Pirineu com a principals reclams.

L'aviació comercial a l'aeroport no té, per ara, novetats i el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, explicava que es mantenen les companyies que ja operen i que, sense renunciar a buscar més vols, ara les millors perspectives es concentren en el desenvolupament industrial del complex. “Seguim atents i parlant amb les companyies, però no hi ha res previst a mitjà termini”, hi afegia el delegat.

Per això, el govern i Aeroports de Catalunya esperen ara que hi hagi ofertes per construir els dos hangars que s'han tret a concurs. Es tracta dels dos primers hangars, que es podran aixecar en dues parcel·les de 2.000 metres quadrats cadascuna i que, en règim de concessió, passaran a mans d'empreses privades per a les seves activitats aeronàutiques. De fet, ja hi ha alguna empresa que opera des de l'aeroport i podrien ser els inquilins d'aquests hangars. Farré espera que almenys un dels hangars es pugui construir ben aviat.

La segona gran aposta és la de l'empresa Aeronpark, que ja ha urbanitzat una gran plataforma per al manteniment d'aeronaus. La societat ha iniciat la comercialització dels seus serveis i espera poder començar a operar en breu. Farré es va mostrar convençut que aquesta activitat reeixirà i que serà un reclam per a altres empreses i companyies.

En aquest aspecte industrial, la Generalitat continua treballant en estudis i negociacions per oferir transport de mercaderies. Es pretén que, per abaratir costos, no només sigui per exportar productes catalans o lleidatans, sinó que el viatge de tornada serveixi també per a importacions. “El potencial de l'activitat de càrrega és viable i important, però cal garantir una certa rotació per abaratir costos”, sintetitza Farré.

LA FRASE

El potencial de l'activitat de càrrega és viable, però cal una certa rotació per abaratir costos
ç
Ramon Farré
DELEGAT DE LA GENERALITAT de catalunya A LLEIDA

LES XIFRES

20.000
esquiadors
portarà aquesta temporada d'hivern la companyia de xàrters Thomas Cook a Alguaire en 84 vols.
10
vols
des de Tel-Aviv oferirà la companyia Arkia a l'aeroport lleidatà fins a mitjan mes de març.

La destinació de la majoria és l'esquí a Andorra

Pel que fa als vols comercials, es mantenen actius els dos vols setmanals a Palma, que a l'estiu s'ampliaran amb vols a Eivissa i Menorca. La companyia de vols xàrter Thomas Cook segueix per tercer hivern amb els viatges que porten esquiadors a les estacions andorranes i, cada vegada més, a les lleidatanes.
I, per primera vegada en aquesta estació de l'any, l'aèria Arkia, d'Israel, portarà turistes a Alguaire en deu vols d'anada i deu de tornada. La majoria també aniran al Pirineu. Amb el balanç que Arkia farà d'aquests viatges, es determinarà la continuïtat de
la companyia a Alguaire.

Els operadors turístics ja coneixen l'oferta de l'aeroport, però encara els falta fer una passa més per incloure paquets de vacances en les rutes d'altres països. Per ara, molts dels passatgers de Thomas Cook tenen Andorra com a destinació, però de mica en mica van descobrint les pistes d'esquí, sobretot les de Vaquèira. No obstant això, encara són pocs els esquiadors que aterren a Alguaire per anar al Pirineu de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]