Infraestructures

Cultura

Revifant cultura, a Cabrils

El centre cívic La Fàbrica brindarà una oferta artística i cultural, després de cinc anys sense gairebé activitat

La programació inclou cinema, espectacles i tallers perquè els cabrilencs no hagin d'anar a un altre poble

Teixint cultura. Amb aquest lema, la regidoria de Cultura de Cabrils, encapçalada per Xavier Badia (CiU), vol recuperar l'oferta i l'aposta cultural del centre cívic La Fàbrica.

Aquest edifici era una antiga indústria tèxtil que va construir la família Solé Fabra el 1884 i que l'Ajuntament va adquirir els anys vuitanta del segle passat. Aquest espai es va convertir en el centre cultural i de les entitats del municipi, però des de feia uns cincs anys estava pràcticament tancat i gairebé no s'hi oferien activitats, expliquen fonts de la regidoria de Cultura. Demà, l'Ajuntament presentarà un nou programa cultural farcit de tallers per als cabrilencs, que se sumarà als espectacles de música, dansa o teatre que ja ofereix el consistori en aquest espai des que va començar aquest 2016.

El centre cívic La Fàbrica va tancar les portes durant un any i mig per reformar l'edifici, però, un cop acabades, no es va recuperar l'oferta cultural. Els únics que hi van continuar fent alguna activitat van ser les entitats del municipi, com ara el casal de la gent gran, que cada mes hi organitza un ball.

“La idea és que La Fàbrica torni a ser un motor cultural i social del poble”, explica César Carmona, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Cabrils. D'una banda, s'ofereix una proposta d'oci amb un programa bimensual de teatre, cinema i música perquè els cabrilencs en puguin gaudir sense haver d'anar a Barcelona o Mataró. El cinema, en català i per a un públic familiar, es va posar en marxa el novembre i els altres espectacles, a principi d'any. Carmona valora positivament la rebuda que han tingut les activitats, que han reunit uns 150 assistents.

La proposta teatral inclou des de representacions consolidades com ara Gisela y el libro mágico fins a joves amateurs com ara el grup de Vilassar de Dalt La Cúpula de Guastavino, que diumenge representarà l'obra Criatures de T de Teatre.

Els espectacles musicals van acompanyats de sopar, així les persones poden gaudir de la música mentre assaboreixen un bon àpat. “El mes passat va venir la Big Mama Montse i aquest mes, el 26 de febrer, ve La Folie, un grup de jazz molt bo”, ressalta Carmona.

D'altra banda, demà es presenta la programació dels nous tallers. En total s'ofereixen uns cinquanta cursos, entre el març i el juny, de propostes tan variades com dansa, teatre, idiomes, cuina, ioga, fotografia, meditació i coaching.

Cohesionar el municipi

Més enllà de l'oferta cultural, el centre cívic La Fàbrica té com a objectiu cohesionar el municipi. “El lema de la fàbrica és Teixint cultura, amb la idea que és una antiga fàbrica tèxtil, on es teixien teles, i ara el que fem és teixir cultura al poble”, ressalta Carmona, que argumenta que Cabrils “és un poble que està molt disseminat”, ja que bona part dels veïns viuen en urbanitzacions. Amb la programació del centre cívic La Fàbrica, enmig del poble, es busca que els que viuen als afores “s'arribin al centre, coneguin altres cabrilencs i facin una mica de vida cultural al poble”, precisa Carmona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona