Infraestructures i serveis

turisme

L'aeroport de Girona perd a l'abril un 17% de passatgers

Amb l'arrencada de la temporada d'estiu, es torna als números negatius

L'aeroport de Girona ha tornat als números negatius el mes d'abril. Després de dos mesos –febrer i març– en què s'havien guanyat passatgers gràcies a l'alta ocupació dels avions de Ryanair, l'inici de la temporada d'estiu, en què la companyia irlandesa ha fet una important retallada de vols, ha comportat tornar a la pèrdua de viatgers. I no pas una pèrdua menor. Aquest abril han passat per les instal·lacions de Vilobí només 140.128 usuaris, un 17,3% menys que en el mateix mes del 2015 (169.408) i la meitat que quatre anys enrere (279.376). La davallada ha estat tan forta que ara l'acumulat anual ja és també negatiu: entre el gener i l'abril hi ha hagut 315.906 viatgers, un 6,3% menys que un fa un any.

El mateix passa amb el volum d'operacions. A l'abril s'han fet 1.439 enlairaments i aterratges, un 18,7% menys que el 2015 (1.769), i l'acumulat anual se situa en 4.260 operacions, un 6,7%
menys que un any enrere.

Cal tenir en compte que Ryanair ha passat de les 36 rutes de l'estiu passat a només 29 aquest estiu. A l'hivern la reducció havia estat només d'una ruta, de 14 a 13, i l'alta ocupació dels avions va fer que al febrer i al març hi hagués més viatgers tot i haver-hi menys vols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia