Infraestructures i serveis

Ciurana fa memòria de l’aigua a Guinó

“La recepció de Residencial Park es va fer el 1997 sense l’aigua”, diu el batlle

L’alcalde de Maçanet de la Selva, Josep Maria Ciurana (Acord per Maçanet-IdSelva), ha recordat que l’any 1997 l’Ajuntament no va fer recepció de la urbanització de Residencial Park amb tots els serveis ja que faltava incorporar-hi l’aigua. Aquest servei ha provocat molts maldecaps al poble a causa de la insuficient qualitat de l’aigua per al consum humà.

Ciurana ha volgut fer memòria al seu company d’equip de govern i antic alcalde, Antoni Guinó (CiU), que l’Ajuntament “va deixar de banda el servei de l’aigua” fa més de vint anys. En una entrevista a TV Girona, Guinó havia dit que ara l’Ajuntament ha de mirar si actua “contra l’amo o el gestor de la xarxa”. Recentment, el consistori ha començat els tràmits per expropiar la xarxa d’aigua de la urbanització i preveu, fins i tot, “intervenir” el servei en cas d’emergència, segons l’acord unànime del ple del 29 de desembre del 2017.

Ciurana explica que, des del 2011, el consistori ha recollit informació sobre el servei i les seves deficiències. Assegura que l’expedient iniciat per l’exregidora Carmen Fernández té 20.000 folis.

Contenciós dels veïns

Des del juny del 2016, l’Ajuntament reparteix aigua als veïns de Residencial Park dos cops a la setmana (dimarts i dissabte) amb un camió cisterna. A més, l’associació de veïns del barri va dur el cas al jutjat el 2016 i va presentar un contenciós contra l’Ajuntament, que encara no s’ha resolt.

“Hem agafat el bou per les banyes”

Ciurana és regidor de Serveis a Maçanet de la Selva. Des del maig de l’any passat és l’alcalde fruit del pacte a què va arribar el 2015 amb CiU, encapçalat per Antoni Guinó, que ha estat batlle durant 22 anys. Ara Guinó és regidor no adscrit, igual que Maria Mengibar, antiga edil del PP. A l’oposició, hi ha ERC i el PSC. Ciurana ha fet un canvi de rumb (i d’advocats) per posar fi als mals de l’aigua a Residencial Park, que també requereix altres millores com ara l’enllumenat. “L’única manera de solucionar les coses és intervenir el servei.” Així, el consistori podria esdevenir el titular de la xarxa que proveeix d’aigua la urbanització. “Nosaltres hem agafat el bou per les banyes”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona