Infraestructures i serveis

Deu casos de frau elèctric i cent plantes de marihuana descoberts a Figueres

Tècnics d’Endesa i cossos de seguretat van escorcollar ahir un centenar de domicilis del barri del Culubret per comprovar l’estat dels comptadors

El dispositiu contra el frau elèctric que es va activar ahir al barri del Culubret de Figueres s’havia iniciat a les set del matí; com ja és habitual en aquests casos, els tècnics d’Endesa van actuar en presència dels cossos de seguretat (Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra) per escorcollar un centenar de domicilis i comprovar l’estat dels comptadors elèctrics. Al migdia els resultats del dispositiu posaven en evidència, una vegada més, la problemàtica d’aquest sector de la ciutat amb un balanç de deu casos de frau elèctric detectats i fins i tot un centenar de plantes de marihuana descobertes en un dels habitatges inspeccionats.

Sobrecàrrega a la xarxa

Fonts de la companyia Endesa explicaven ahir a l’agència ACN que, pel que fa als fraus descoberts, s’han trobat alguns comptadors que havien estat manipulats, i també hi havia gent que tenia la llum connectada irregularment a la xarxa pública. Per últim, s’han detectat fraus de doble escomesa, en què es necessita un mínim de coneixement a l’hora de realitzar-lo. El dispositiu es va efectuar als carrers de Joaquim Vayreda, Josep Bonaterra, Maria Llavaneres, Ramon Reig i el carrer Major, els carrers que acumulen més talls de subministrament a causa de sobrecàrregues, en què el cap de setmana passat hi va haver fins a sis talls de subministrament i on se sospitava de l’existència de fraus. Al carrer de Ramon Reig és on un quadre elèctric es va cremar el 22 d’agost, que Endesa ha reposat totalment nou.

Per fer front a aquesta problemàtica, Endesa s’ha compromès a estudiar la viabilitat del soterrament de les línies que ha proposat una auditoria encarregada per l’Ajuntament de Figueres. Tot i això, la companyia recalca que en altres municipis es cometen fraus tot i tenir la xarxa soterrada.

La subministradora indica que el problema de fons és social i que caldrà buscar la combinació de diferents mesures provinents d’àmbits diversos per poder resoldre una situació, que també posa en risc la seguretat de les persones per la manipulació de les instal·lacions o en casos com l’incendi del mes passat.

LES XIFRES

40
talls de llum
hi ha hagut al barri del Culubret des del 26 de juliol, segons l’Ajuntament de Figueres.
100
hores
sense subministrament han suposat aquests talls de llum per als veïns del sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona