Serveis

Móra la Nova es mou per salvar l'estació de tren

Al voltant d'un centenar de persones es van concentrar dissabte al migdia a les portes de l'estació de tren de Móra la Nova, com a mostra de rebuig a la decisió anunciada per Adif d'eliminar el servei de venda de bitllets a partir de dilluns 20. Fins ara, aquesta tasca la desenvolupava la família que gestiona el bar de l'estació, però sense el benefici que els reporta, l'establiment seria deficitari i es podria veure abocat al tancament. Per a la plataforma Trens Dignes, això representaria el primer pas per a la desaparició de l'estació, l'únic punt on es continuaven venent bitllets des de l'Aragó fins a Reus.

La solució proposada per l'ens ferroviari d'instal·lar-hi màquines expenedores no agrada al consistori. L'alcalde de la població, Francesc Moliné, ho considera un “pedaç” que no serà efectiu. Tampoc hi està d'acord la portaveu del moviment social, Montse Castellà, que recorda que “per molt bonica que siga la màquina, no pot obrir la sala d'espera, ni informar quan hi haja alguna incidència en la línia R-15, on això és bastant freqüent”.

L'acte de dissabte va servir com a tret de sortida per a una campanya de recollida de signatures que Trens Dignes vol fer arribar al Síndic de Greuges. Demanen que intercedisca davant l'organisme estatal per tal que el servei continuï igual que el prestaven fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona