Serveis

Habiliten 350 places de pàrquing noves a Begur abans de la Fira d'Indians

Complementen el miler que ja hi havia en servei i es concentren al costat del cementiri, el camp de futbol i el Mas Gispert, en parcel·les municipals i privades

L'Ajuntament de Begur ha habilitat més de 350 places d'aparcament noves a l'entorn del nucli urbà. En concret, les actuacions s'han fet al costat del cementiri, darrere del camp de futbol i en una finca de la urbanització Mas Gispert, a la sortida del nucli en direcció a la platja de sa Riera. Les noves places complementen el miler que ja hi ha i que queden curtes en la temporada estival i, especialment, durant la Fira d'Indians, el pròxim cap de setmana. “De cara a l'estiu del 2016 mirarem de poder habilitar 500 noves places d'aparcament”, ha afirmat el primer tinent d'alcalde i responsable de les àrees d'Obres i Serveis, Festes Populars i Participació Ciutadana, Marià Renart.

L'actuació al cementiri municipal, amb 50 noves places, és la més propera al centre del poble de les tres realitzades, ja que està a menys de cinc minuts. L'acció s'ha concretat en la neteja de la finca, municipal, amb la corresponent senyalització i dotació d'enllumenat. El més gran, amb més de dues-centes places, és el que s'ha fet a la finca arbrada de darrere del camp de futbol. En aquest cas, també s'ha desbrossat la finca i s'ha il·luminat. Aquesta finca és privada, però el seu propietari l'ha cedit sense cap cost econòmic per al municipi. Al Mas Gispert es guanya cap un centenar d'aparcaments. La finca també s'ha netejat i senyalitzat. I com en el cas de la del camp de futbol, també ha estat cedida temporalment pel seu propietari sense cap cost econòmic. Des dels nous aparcaments de darrere del camp de futbol i del Mas Gispert fins al centre hi ha uns deu minuts.

Guany a les platges

Renart, d'altra banda, ha recordat que també s'han guanyat noves places a les platges del municipi. S'ha fet una petita acció al pàrquing d'Aiguablava i un reordenament de l'accés al pàrquing de la platja Fonda. L'objectiu és guanyar alguna plaça més en el futur.

LA XIFRA

350
places
d'aparcament noves ha habilitat l'Ajuntament de Begur al cementiri, el camp de futbol i sa Riera.

Estudi per aprofitar millor els espais

Begur és un municipi amb una població estable d'uns 4.200 habitants. Però durant l'època estival, la població arriba a l'entorn dels trenta mil, segons ha recordat el primer tinent d'alcalde. Per això, el responsable polític també vol encarregar, un cop passat l'estiu, un estudi dels actuals aparcaments existents al nucli en un intent de millorar-los i, al mateix temps, incrementar el nombre de places reordenant els mateixos espais actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia