Serveis

Volen rebaixar l'impacte de les zones blaves a Blanes

L'Ajuntament en renegociarà les condicions amb Saba a partir del setembre

Torrecillas (CDC) diu que podrien demanar que l'hora gratuïta del pàrquing subterrani s'estengui a altres punts de la vila

L'Ajuntament de Blanes intentarà rebaixar l'impacte de les zones blaves al municipi després de l'estiu. La intenció de l'equip de govern (PSC, CDC i ERC) és renegociar les condicions amb l'empresa que explota l'aparcament de pagament, Saba. Segons va dir ahir el portaveu de CDC i primer tinent d'alcalde, Joaquim Torrecillas, “hem de ser capaços de fer la millor negociació possible”.

Torrecillas va fer aquestes declaracions a la sala de plens, on els tres socis de govern van exposar els seus plans fins al 2019. El cap de llista de CDC en les últimes eleccions municipals va deixar clar que la decisió d'aplicar la zona blava a principi del 2013, amb Josep Marigó (PSC) de batlle, va ser “per necessitat”. El concurs que va adjudicar les zones blaves –per valor de 1,6 milions d'euros i per deu anys– a Saba es va aprovar el 22 de novembre del 2012 amb el vot del PSC, que governava en minoria, i CiU.

“Llibertat per decidir”

Al setembre expira el contracte de gairebé un miler de places que hi ha “darrere el poliesportiu. Tenim plena llibertat per decidir què fem en aquella zona”. Les possibilitats implicarien que aquell espai, a prop de l'estació de busos, ja no sigui de pagament o bé introduir-hi altres millores. “Una de les línies de treball és que l'hora gratuïta que hi ha al pàrquing subterrani [del passeig] es pugui estendre a altres zones. Les coses encara estan en estat embrionari.” Torrecillas va dir que cal facilitar la mobilitat per afavorir comerciants i professionals liberals.

En l'acte, hi eren presents els deu regidors que, formalment, integren l'equip de govern: quatre del PSC, amb l'alcalde al capdavant, Miquel Lupiáñez; quatre de CDC i dos d'ERC. Tant el batlle com Torrecillas com el portaveu d'ERC, Àngel Canosa, van destacar la feina del delegat de la ponència d'activitats, Salvador Tordera (PP), que té cura dels camins de ronda i la platja de s'Abanell. Tordera no és a l'equip de govern, però col·labora en la gestió.

LA FRASE

Per necessitat es va decidir posar la zona blava al municipi, cosa que està subjecta a la crítica
Joaquim Torrecillas
PRIMER TINENT D'ALCALDE (cdc)

El nou POUM, el seny i la Ciutat Esportiva

Els portaveus i l'alcalde van prendre la paraula en l'acte d'ahir. El batlle, Miquel Lupiáñez, va explicar que estan treballant en el nou pla general d'ordenació urbanística (POUM) –l'anterior va ser impugnat per l'Associació de Càmpings del municipi. La portaveu del PSC, Pepa Celaya, va explicar que fan una gestió econòmica “sostenible i amb seny”. Joaquim Torrecillas (CDC) va parlar de treure més rendiment de la Ciutat Espotiva i Àngel Canosa (ERC) va exposar que fomenten la participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia