Administracions

Maçanet vol reforçar la seguretat amb càmeres

Se centrarà a les urbanització, amb una prova pilot que començarà a Mas Altaba

També es vol controlar l’ús incorrecte de les deixalleries de la zona

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva instal·larà càmeres de vídeo vigilància a la urbanització Mas Altaba, en el marc d’una prova pilot amb la previsió d’ampliar-ho a altres urbanitzacions. L’objectiu, segons un comunicat fet públic ahir, és reforçar la seguretat a les urbanitzacions amb el control d’accessos, però també vigilar l’ús incontrolat de les deixalleries que hi ha en aquestes zones. Un mal ús que en bona part fan empreses veïnes del municipi i que representa un sobrecost anual que volta els 100.000 euros.

La primera prova

La primera prova pilot es podrà dur a terme gràcies a l’adhesió a Catalonia-Smartlab, juntament amb l’empresa Critical Europe. Aquesta prova ha de permetre de desenvolupar equips de lectura de matrícules i models de càlcul de comportaments rutinaris per a entorns residencials dispersos, els quals han de poder ajudar a determinar anomalies de les urbanitzacions del municipi i poder activar ràpidament protocols de resposta amb l’objectiu de millorar la seguretat.

El laboratori SmartCatalonia és una xarxa de laboratoris urbans dedicats a provar i validar solucions intel·ligents en entorns reals. El seu objectiu és doble: impulsar el sector tecnològic oferint accés a infraestructures i equipaments i, d’altra banda, potenciar la innovació oberta a la participació en proves pilot.

Les noves tecnologies

Les noves tecnologies són un element essencial en la modernització de qualsevol àmbit, segons destaca l’equip de govern, i per això es considera bàsic pel desplegament de la futura policia local. Per això, fruit de la necessitat d’integrar tecnologia a la seguretat local, es va signar a principis de mandat l’adhesió a Catalonia Smartlab. S’ha previst que es pugui implementar a més urbanitzacions quan s’haurà desenvolupat l’algoritme un cop superada la fase d’assaig i error pròpia dels models experimentals.

LA XIFRA

100.000
euros.
És el sobrecost que té el mal ús que fan empreses veïnes de les deixalleries de les urbanitzacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona