Administracions

Canvis per crear pàrquing al far de Sant Sebastià de Llafranc, polèmics

El govern de Palafrugell limita a la pujada un tram, al final del vial, des del nucli urbà i hi habilita 28 places per aparcar

Els residents al nou vial de baixada es queixen del trànsit

L’Ajuntament de Palafrugell ha introduït canvis viaris al cim de la muntanya de Sant Sebastià de Llafranc, amb la limitació a un únic sentit, de pujada des del nucli palafrugellenc, pel carrer Colom, i l’habilitació d’un nou itinerari exclusiu de baixada des del far fins a la carretera de Tamariu, pel carrer Uruguai. El govern local defensa que calia pacificar-hi el trànsit i generar-hi aparcament –28 places noves– al lateral del vial limitat a un sentit, ja que fins ara hi sovintejaven vehicles aparcats als vorals i els ocupants transitaven pel mig de la via.

La mesura, benintencionada, ha topat amb l’oposició dels veïns del carrer Uruguai, que ara s’ha habilitat com a vial exclusiu per a la baixada de vehicles cap a la carretera de Tamariu. L’alcalde, Josep Piferrer, admet que era una mesura prevista i que s’hauria hagut de debatre aquesta primavera, però que, enmig de les restriccions per la Covid-19, no s’ha sotmès a consulta amb els veïns i que l’han tirada endavant per garantir aparcament i seguretat per als vianants.

Piferrer ha convocat l’associació de veïns de la zona a una reunió, avui, però des de la comunitat Residencial El Far, el president, Andreu Sánchez, alerta que “han empitjorat els riscos, especialment a les nits”, ja que el carrer Uruguai és estret i sinuós, i ara s’hi ha multiplicat el nombre de vehicles que hi passen. L’àrea de Mobilitat hi ha pintat una franja de vorera i l’alcalde diu que la reforçaran amb pilones. Però Sánchez diu que encara faran més tancat el gir als camions que abasteixen els hostalers.Piferrer, però, no tanca la porta a fer-hi canvis. I una altra de les possibilitats que estudien seria limitar a un sentit el carrer Paraguai, paral·lel a ponent de Colom, menys habitat i amb opció d’incrementar encara més el nombre d’aparcaments.

LA XIFRA

28
places
d’aparcament s’han creat a la muntanya deSant Sebastià, amb la limitació d’un tram del carrer Colom a un sol sentit.

El lloc més visitat del terme

A Sant Sebastià s’ajunten el far, dos hotels i restaurants, miradors privilegiats i el poblat iber, entre altres atractius que en fan el lloc més visitat de tot el terme de Palafugell. Però els problemes per aparcar generaven riscos per al trànsit i multes, sobretot els dies de casaments. Per aquest motiu, l’alcalde diu que era imprescindible crear aparcament i pacificar-hi el trànsit. Els canvis també han limitat la velocitat a 20 km/h, amb senyalització de zona prioritària per als vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona