Urbanisme

hotels

L'hotel del Roser obrirà el 2017, després de nou anys d'obres

L'establiment de luxe del centre històric de Lleida estarà operatiu a principis de l'any vinent i serà el parador 95 de la xarxa estatal

Tindrà 53 habitacions i la reducció de costos ha deixat de banda la zona d'aigües i la bugaderia

L'històric edifici del Roser, situat al carrer Cavallers del centre històric de Lleida, tornarà a obrir al públic a principis del 2017 reconvertit com a hotel de luxe. Hauran passat nou anys des que es va engegar aquest ambiciós projecte i set des de l'inici efectiu de les obres, amb tot tipus de problemes i ajornaments.

L'establiment hoteler formarà part de la xarxa estatal de paradors de turisme d'Espanya i serà el 95è hotel d'aquest grup. L'obra està quasi acabada i en els pròxims mesos s'hi col·locarà el mobiliari i la decoració, i es posaran en marxa obres secundàries per subministrar l'edifici d'electricitat i aigua. Quedarà pendent per al final la licitació del servei de restauració. Tot plegat garanteix, segons fonts consultades, que per Setmana Santa l'hotel estarà a ple rendiment.

La inversió de Paradors és de 12,9 milions d'euros. Però el procés ha estat complex, ja que l'adjudicatari de les obres, Cabbsa, va ser molt agosarat i va rebaixar molt els costos fins al punt que el projecte semblava inviable. La crisi, a més, va provocar el concurs de creditors de la constructora. Per postres, Paradors de Turisme també va entrar en crisi i va estar a punt de tancar. La secretària d'estat de Turisme, Isabel Borrego, va explicar ahir a Lleida, on va visitar el Roser, que el 2011 l'empresa pública estava a la ruïna, però que el 2015 va tancar amb beneficis i enguany ho farà amb uns guanys de 20 milions.

Aquests problemes van provocar aturades en les obres. A més, la reducció de costos i el fet de no poder habilitar un accés independent per a clients no allotjats a l'hotel ha obligat a descartar la zona d'aigües i la bugaderia.

El parador del Convent del Roser, nom que tindrà l'establiment, tindrà 53 habitacions, incloent-hi una suite, i destaca el claustre de maó i la transformació de l'església en menjador. L'entrada manté, com s'havia acordat, la placa de pedra en record dels lleidatans morts el 1707 durant la invasió de Felip V. També té pàrquing, però a la plaça de Sant Antoni Maria Claret, a seixanta metres.

L'alcalde, Àngel Ros, va destacar la dinamització turística i del barri que comportarà el parador, i el fet que s'ha aconseguit rehabilitar un edifici històric propietat de l'Estat.

LA XIFRA

12,9
milions d'euros
és el cost final del projecte de rehabilitació de l'antic convent, a càrrec de l'empresa pública estatal.

LA FRASE

Serà un establiment emblemàtic que dinamitzarà la ciutat i atraurà turisme internacional
Isabel Borrego
Secretària d'Estat de Turisme

Convent, universitat i escola d'art

El Roser, antic convent de Sant Domènec, va ser originàriament seu del convent de predicadors de l'orde dels dominics i la seva construcció es va iniciar el 1699. L'edifici va substituir l'antic convent situat vora la Seu Vella, del 1215, i que va ser destruït el 1624. L'arquitectura del conjunt és barroca i l'església data del 1830. Després de la desamortització, l'immoble es va destinar a usos educatius i culturals. Va ser l'Escola Normal a partir del 1841, institut de batxillerat, biblioteca i arxiu. També facultat de dret el 1968, facultat de lletres el 1974, Museu Morera des dels anys setanta i escola de belles arts del 1987 al 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia