Urbanisme

Consens a Lloret per arranjar el pàrquing de Can Ballell

L'Ajuntament negociarà un conveni amb el propietari de la parcel·la per adequar-la, ja que està en molt mal estat

L'Ajuntament de Lloret començarà converses amb els propietaris d'uns terrenys del barri de Can Ballell per poder arranjar-los com a aparcament per als veïns de la zona, a proposta del grup d'ICV-EUiA, que va presentar la moció en el darrer ple. De fet, els veïns ja l'utilitzen, però, segons va exposar el regidor d'ICV-EUiA Miguel Gracia, el terreny està en molt mal estat. En la moció, el grup recorda que des de les reformes que es van fer al barri, amb l'ampliació d'algunes voreres i el canvi de sentit d'alguns carrers, hi ha un dèficit de places d'aparcament, cosa es veu agreujada pel fet que com que és un barri històric molts dels edificis no tenen aparcaments perquè quan es van construir no era obligatori proveir places. Com a conseqüència d'això, els veïns del barri van començar a fer ús com a aparcament dels terrenys compresos entre els carrers Floristes, Segadors i Ferrers, els quals són en part propietat privada, en part de titularitat municipal.

Des del 2015, fruit d'un acord de pressupostos, hi ha una partida de 25.000 euros per a l'arranjament de la zona, però no s'ha fet efectiva “i creiem que és necessari iniciar les actuacions pertinents per arreglar la totalitat de l'aparcament”, va dir Gracia.

El regidor d'Urbanisme, Joan Bernat, va explicar que la superfície que s'hauria d'arreglar és de més de 8.000m², molt més petita que la zona de Can Xardó que s'està arranjant, que té un cost de 200.000 euros, i per això 25.000 serien insuficients. Malgrat tot, va dir que començaran converses amb la propietat per arribar a un acord. Malgrat tot, no veia clar “abocar massa diners públics en un terreny de propietat privada”. Per Xavier Rodríguez (ICV-EUiA), l'Ajuntament ha demostrat que “quan convé” sí que es destinen diners a terrenys privats, com és el cas del lloguer del pàrquing d'autobusos de Fenals. Tanmateix, la proposta de negociar un conveni es va aprovar per unanimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia