Urbanisme

municipal

patrimoni

L'Ajuntament expropiarà el castell de Can Feu i hi farà una zona verda al voltant

Arriba a un acord amb el propietari per recuperar un element patrimonial molt deteriorat

L'Associació Cultural Can Feu, contenta però escèptica

El castell de Can Feu, en un futur proper, podria lluir a l'entrada de Sabadell no només perquè existeix el compromís de la Generalitat de fer subterrànies les vies del tren passada l'emblemàtica construcció d'estil romàntic del segle XIX abans de l'estiu del 2019, sinó també perquè l'Ajuntament ha anunciat que executarà una expropiació de mutu acord amb el propietari perquè entri a formar part del patrimoni municipal. També està previst que se signi un conveni que deixi sense efecte el del 2006. Segons fonts municipals, el preu de l'expropiació serà de 24.798,07 euros, import que equival al que l'actual propietari deu a l'Ajuntament per l'impagament de l'impost de béns immobles del castell de diversos anys. Segons el tinent d'alcalde i responsable de Territori, Maties Serracant, “l'Ajuntament ha buscat la millor solució, que permetrà mantenir un edifici de valor patrimonial i donar-hi un ús ciutadà”. De moment, el consistori destinarà mig milió d'euros a actuar a la zona verda que envolta l'edifici. L'acord ha de passar pel ple. “Estem contents, però ens mantenim escèptics, ja que no sabem què es farà ni quant trigarà a rehabilitar-se”, afirma el president de l'Associació Cultural Can Feu, Aleix Gonzàlez. La proposta de l'entitat, que fa anys que treballa per donar a conèixer la història del castell, era que se'l quedés un privat interessat en la rehabilitació, perquè, com explica Gonzàlez, pot costar uns cinc milions d'euros.

LA FRASE

Estem contents, però ens mantenim escèptics; no sabem què es farà ni quant trigarà a rehabilitar-se
Aleix Gonzàlez
president de l'associació

LA XIFRA

500.000
euros
de pressupost destinarà l'Ajuntament a recuperar la zona verda que envolta l'edifici.

Una recollida de signatures

El castell de Can Feu és, segons l'Associació Cultural Can Feu, una de les finques més importants del Vallès de la nissaga Feu-Olzina. Es va construir després d'una juguesca entre cosins. L'entitat defensa que, primer, se n'haurien de recuperar els jardins –que, segons el president de l'associació, Aleix Gonzàlez, són comparables als del laberint d'Horta, però en dimensió més reduïda– per obrir-los a la ciutadania i després anar treballant a l'edifici. Han iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per impulsar-ne la rehabilitació i projectes per donar a conèixer l'espai. En aquest sentit, en els últims anys han publicat el llibre Can Feu i les imatges del record i han fet el documental Can Feu i l'últim Olzina. Tenen previst reunir-se en breu amb l'Ajuntament per parlar sobre el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia