Urbanisme

Inversors locals faran un parc de lleure a Calafell

Estarà situat a l'antic càmping El Buen Vino, del qual conservarà una pineda i una part de les edificacions

El projecte preveu millores ambientals a la llera del torrent de la Corbatera

Un grup d'inversors de Calafell convertirà l'antic càmping El Buen Vino, situat a la plaça de l'Estació, en un parc d'activitats de lleure a l'aire lliure. Així ho va anunciar ahir l'Ajuntament després que dilluns passat l'alcalde, Ramon Ferré, visités l'espai per saber els detalls del projecte.

Amb una inversió aproximada de 600.000 euros, els nous propietaris de l'espai, de 15.000 m², remodelaran i condicionaran la zona, conservant la pineda i una part de les edificacions.

L'alcalde de Calafell ha destacat que aquesta és “una inversió turística privada que canviarà, de dalt a baix, la imatge d'aquest indret i que, a més, protegirà la pineda i rehabilitarà l'entorn”. Entre les millores ambientals que s'introduiran en el projecte, destaca la recuperació del lateral de la llera del torrent de la Corbatera i la creació d'un passeig públic. Ferré confia que la futura instal·lació completarà l'oferta turística del municipi i, alhora, serà un punt d'atracció per a infants, joves i famílies.

Els promotors tenen la intenció de començar les obres, un cop obtinguin tots els permisos, a l'octubre. El març del 2018 obriran al públic algunes atraccions, un parc de cordes i tirolines i una àrea de restauració. Hi haurà una segona fase, amb noves activitats i un minigolf. Les obres de la segona fase començaran passat l'estiu del 2018 i estaran enllestides el març del 2019.

Isidre Farré, un dels inversors del projecte, assegura que la voluntat dels promotors és generar una oferta de qualitat tant per a turistes com per a veïns, amb una zona de restauració que es pugui utilitzar per organitzar actes puntuals o festes i activitats a l'aire lliure.

LA FRASE

Aquesta instal·lació completarà l'oferta turística i serà un atractiu per a joves i famílies
Ramon Ferré
ALCALDE DE CALAFELL

De l'ocupació social a un projecte turístic

El càmping El Buen Vino va tancar les portes a finals de la dècada passada i des d'aleshores va quedar abandonat, amb la consegüent degradació. El 2014 va tenir una ocupació conflictiva, però després va ser ocupat de nou per una desena de persones que van fer-hi alguna millora i que van donar un ús social a l'espai. Ara fa unes setmanes, els propietaris i els ocupants van arribar a un acord per a un desallotjament voluntari, que permetrà l'inici de la remodelació de la zona per a la reconversió de l'espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona