Urbanisme

municipal

urbanisme

Premià de Mar aprova per un pèl el BCIL per a Can Sanpere

La protecció de l’edifici central de l’antiga fàbrica va superar el tràmit gràcies al vot de qualitat de l’alcalde

Es van rebutjar les al·legacions presentades per l’empresa de Núñez i Navarro

In extremis. El ple de Premià de Mar va aconseguir aprovar la qualificació màxima de protecció de l’edifici central de l’antiga fàbrica de Can Sanpere per la mínima. De fet, en el cas del PDeCAT, els seus regidors, que van tenir llibertat de vot, van mantenir la disparitat de criteris mostrada en ocasions anteriors. Tres d’ells –l’alcalde, Miquel Buch, i els edils Antoni Subirà i Eloi Maristany– van votar afirmativament, tres més –Miquel Àngel Méndez, Imma Morales i Maria Esmeralda Calleja–, en contra, i Jordi Tomàs Alonso es va abstenir. Tant el soci de govern del PDeCAT, el PSC, com C’s i el PP van rebutjar la proposta, que sí que va obtenir el suport dels edils de Crida Premianenca, ERC i ICV-EUiA. Davant l’empat tècnic, el vot de qualitat de l’alcalde va acabar decantant la balança cap al sí.

En un ple de poc menys d’un quart d’hora es va enllestir el tràmit tant de blindar la protecció de l’espai per part de l’Ajuntament com de resoldre les al·legacions presentades per l’empresa Josel, que pertany al Grup Núñez i Navarro. La firma considera que declarar BCIL una part de la fàbrica afecta de ple els seus interessos com a propietària i destaca que no hi ha prou elements arquitectònics que justifiquin aquesta qualificació. El regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà (PDeCAT), va explicar ahir que ara l’expedient passarà al Departament de Cultura “perquè en un termini d’entre tres i sis mesos” resolgui a favor o en contra del BCIL. “Davant els dubtes de la necessitat de protegir l’edifici, vam contactar amb el Col·legi d’Arquitectes perquè ens fessin un estudi sobre les conclusions del qual hem basat la petició de BCIL”, va explicar.

Les possibles conseqüències jurídiques que es puguin desprendre per la preservació d’un edifici pel qual la propietària ja disposa d’una llicència d’enderroc ha estat clau per determinar el vot de les formacions. L’empresa no pot fer entrar les màquines fins que no hi hagi una resolució en ferm.

LA FRASE

El Departament de Cultura té entre tres i sis mesos per resoldre a favor o en contra del BCIL de Can Sanpere
Antoni Subirà (PDeCAT)
regidor d’urbanisme de l’ajuntament de premià de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona