Urbanisme

municipal

urbanisme

El govern de Banyoles no descarta la intervenció del públic en el ple del POUM

Ho havia demanat la CUP per així implicar més els ciutadans en el projecte del nou pla general, que segurament es debatrà en una sessió ordinària

Els ciutadans podran intervenir, molt probablement, al final del ple municipal en què es debatrà per primer cop el projecte del nou pla general d’urbanisme (POUM) de Banyoles. El grup municipal de la CUP ho havia demanat a l’equip de govern (de CiU) després que s’havia anunciat que la sessió seria de caràcter extraordinari i, per tant, no hi hauria torn de preguntes ni per part dels regidors (com un punt de l’ordre del dia) ni per part dels assistents a l’acte. Però, finalment, el govern local està pensant a portar el document en un ple ordinari, en els quals –a Banyoles– sí que es dona la paraula al públic al final de la sessió. “Segurament serà un punt de l’ordre del dia d’un ple normal i corrent”, va afirmar ahir l’alcalde, Miquel Noguer.

No oficial

Segons la CUP, els banyolins no han estat prou informats sobre el nou POUM i per això seria convenient –sostenen– que en el ple hi poguessin intervenir per esvair dubtes o fer consultes i propostes.

Obrir als ciutadans el torn de preguntes no forma part dels reglaments generals dels plens municipals, però hi ha ajuntaments, com és el cas del de Banyoles, on s’ha implantat aquest costum. No obstant això, el contingut de les preguntes i les respostes no es considera part oficial del ple i, consegüentment, no consta en l’acta que aixeca el secretari. Als plens banyolins no solen assistir-hi gaires persones, i les que hi van no sempre fan preguntes. Només quan hi ha hagut alguna polèmica hi va força gent i es formulen qüestions a l’equip de govern.

Probablement, a l’abril

La data de la sessió en què es demanarà l’aprovació inicial del POUM continua sent una incògnita. Inicialment, CiU volia fer-la a finals de l’any passat. Posteriorment es va ajornar “a principis del 2018” i, seguidament, “a mitjan març”. Les darreres impressions són que finalment serà a l’abril. Si, com sembla, es tractarà d’un ple ordinari, la data seria el 30 o, com que aquest dia cau al mig d’un pont, el 23.

Recta final

A banda d’algunes qüestions tècniques que encara no s’han completat, com ara la inclusió d’informes, el retard és degut a la voluntat de l’equip de govern de mirar de consensuar el POUM al màxim possible, tot i que CiU té majoria absoluta i l’alcalde, Miquel Noguer, ha dit que no li faria res aprovar-los amb només els vots favorables del seu grup.

LA DATA

30-04-18
és el dia del ple en què possiblement es debatrà el projecte del nou pla general de Banyoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia