Infraestructures

Unió de Pagesos acusa Vila d'ajornar la solució a la C-51

El sindicat agrari ha estat citat per resoldre aquesta i altres reivindicacions quatre dies abans de les eleccions i sense la presència del conseller

Reclama una pressió constant per evitar robatoris

Els responsables d'Unió de Pagesos (UP) es mostren literalment “emprenyats” amb l'actitud del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. El sindicat ha demanat a Vila una trobada per tractar la situació dels pagaments pendents de les expropiacions de la C-51, entre Valls i el Vendrell, però també altres temes vinculats a la mobilitat. “Ens ha dit que no tenia disponibilitat fins al 23 de setembre i ens ha citat a una reunió sense ell i amb els directors generals de cada àmbit”, explica Josep Carles Vicente, responsable d'organització d'UP.

El sindicat agrari denuncia que ni en les noves infraestructures ni en les remodelacions de les antigues no es té en compte l'impacte agrari, no sols pel que fa a la mobilitat dels tractors. “Incompleixen reiteradament” el respecte als passos o les canonades d'aigua, afirma Vicente.

En aquest sentit, UP no assenyala sols a la Generalitat sinó també a les infraestructures que desplega l'Estat. Com a mostra, assenyala el responsable d'organització del sindicat, “els acabats de l'autovia A-27 a Constantí estan provocant que s'inundin els prats quan plou”.

Les obres i mobilitat no són l'únic problema enquistat al qual s'enfronta el sindicat al Camp de Tarragona, que també demana més coordinació i que es mantingui la pressió policial per evitar els robatoris. “Si s'han d'organitzar sometents ho haurem de fer, però aquest no és el camí”, explica Vicente. Els robatoris de coure, bobines, motors o metalls provoquen que “qui té recs no pugui estar tranquil” perquè a vegades els danys són superiors al valor del material sostret.

Pel responsable d'organització d'UP, la solució passa per la comunicació entre jutjats per detectar els reincidents; més coordinació entre Mossos, Agents Rurals o vigilants com el que ha contractat l'Ajuntament d'Alcover; i especialment “mantenir la pressió sobre els ferrovellers perquè quan es redueix tornem enrere”.

Josep Carles Vicente, que va participar en un acte d'UP a Valls en el marc de la Firagost, també lamenta que hi hagi “càrrecs de responsabilitat que no l'exerceixen” per fer front al “drama que viu el país amb els danys dels senglars”. El dirigent del sindicat lamenta que no hi hagi directrius unificades i a la demarcació de Tarragona sigui més complicat autoritzar una batuda que a l'àrea de Barcelona.

LA FRASE

Els acabats de l'A-27 a Constantí estan provocant que s'inundin els prats quan plou
Josep Carles Vicente
Secretari d'organització d'up


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona