Urbanisme

Mobilitat

Una convivència complicada

La CUP de Girona alertava ahir del perill que suposa per als ciclistes haver de compartir el nou carril bici sota el viaducte amb els cotxes

Reclamen que es rectifiqui per resoldre els punts conflictius de la xarxa

La posada en servei d'un tram del nou carril bici sota el viaducte de Girona ha posat en relleu que la convivència entre els cotxes, les bicicletes i els vianants continua sent complicada. Així ho denunciava ahir la CUP-Crida per Girona, que va alertar del perill que té el tram comprès entre la plaça Poeta Marquina i la ronda Ferran Puig. Aquest risc el genera, consideren, el fet que el carril bici d'aquest sector és un espai compartit per les bicicletes i els cotxes que han de travessar-lo per poder accedir als aparcaments que s'han mantingut sota la infraestructura ferroviària. “Això és agreujat pel fet que l'entrada i sortida dels aparcaments en bateria, que s'ha de fer sobre el mateix carril bici, es faci amb poca visibilitat a causa dels grans pilars que aguanten el viaducte”, deia ahir la portaveu de la formació, Laia Pèlach. En aquest sentit, la regidora va reclamar al regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, “que rectifiqui” per evitar accidents, alhora que demanen solucions per als altres punts negres de la xarxa. Precisament aquesta mateixa setmana l'entitat Mou-te en Bici avisava del risc per als ciclistes de la configuració de l'entramat viari a l'encreuament del carrer Santa Eugènia amb el passatge Massaguer i el carrer Francesc Civil. Són alguns dels punts negres –des del punt de vista del grup municipal i l'entitat cívica– de la xarxa de carrils bici municipal que, mentrestant, es va estenent per la ciutat. La coexistència va impregnant, a poc a poc, la ciutadania, que haurà d'anar modificant els seus hàbits de circulació (sigui quin sigui el mitjà de transport) per adaptar-los a la nova realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona