Articles

Renfe: bones intencions, desastre total

Un nou accident en una via de Rodalies de Renfe –adjudicat, segons les primeres investigacions a un error humà, perquè un conductor d’un Euromed que es dirigia buit a tallers va superar en 90 quilòmetres per hora la velocitat aconsellada en aquell tram– va sumir de nou ahir en el caos tot el sistema. L’avaria va deixar sense servei la línia de Garraf, que ha quedat inutilitzada fins dilluns, i va afectar tota la xarxa, on es van acumular retards de més d’una hora. Després de deu mesos d’encadenar incidents i d’haver pres la decisió de destituir el director de Rodalies de Barcelona, els responsables de Renfe encara no han après a resoldre els problemes que genera el servei de la companyia amb una mínima efectivitat.

Mentre en la majoria de les estacions afectades ahir ningú era capaç de donar la informació que exigien els milers d’usuaris afectats, el director de la companyia, José Salgueiro, va prendre la gran decisió de viatjar amb un pont aeri a Barcelona per explicar-se davant els mitjans de comunicació. La compareixença, però, només va servir per constatar les enormes limitacions que els responsables de Renfe són incapaços de superar cada vegada que la realitat ho demana. El pla “urgent” aprovat pel ministeri de Foment no funciona i ahir la desinformació del nou director de Rodalies a Barcelona, Miguel Ángel Remacha, resultava insultant. Remacha es va atrevir a comentar, davant els periodistes, que ell no tenia notícia de “cap caos” a l’Estació de Sants.

Catalunya està condemnada a patir la incompetència absoluta de Renfe i Adif. Potser els seus directius no en tenen tota la responsabilitat. L’arribada del TGV a Barcelona provoca greus alteracions en una xarxa castigada de fa dècades sense les inversions que hauria necessitat per acomodar-se a la demanda. És el ministeri de Foment qui ha de respondre de tanta desídia. Però aquesta constatació no implica que els responsables de Renfe siguin incapaços d’administrar i resoldre la precarietat amb un mínim de solvència. No cal que José Salgueiro vingui a Barcelona a fer més declaracions de bones intencions. Només cal que actuï com un professional o que dimiteixi i deixi pas a algú que en sàpiga més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.