Política

Junqueras insta en el seu retorn a un triomf “clar”

El líder d’ERC apel·la als indecisos perquè no manin “els de sempre”

Aragonès el vol de president de la República

“Que encara que ens tanquin a les presons sigui aquest país el que guanya. Perquè aquest país s’ho mereix i ho necessita. Som aquí per guanyar-nos la nostra llibertat. Visca Catalunya lliure!” Visiblement emocionat i poques hores després d’haver sortit de Lledoners gràcies a la concessió del tercer grau, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va tancar així ahir al vespre el míting del partit a Badalona, el segon de la campanya i el primer en què ell pot participar en persona des de les eleccions espanyoles del juny del 2016. Rebut, com l’exconseller Raül Romeva, entre una gran expectació mediàtica i unes 120 persones in situ, -a les quals cal afegir-ne fins a unes 2.500 al directe perYoutube-Junqueras va apel·lar directament al vot dels indecisos, un 33% segons l’enquesta del CEO publicada al matí. “Si no van a votar i ERC no guanya, i no guanya clarament, durant quatre anys els sabrà greu”, va reflexionar, perquè el contrari significaria “que guanyaran els de sempre, i prou que els coneixem”. Fidel als seus principis, el líder d’ERC va evitar retrets i va fer tot de crides a “ajudar la gent”, raonant que el partit “mira d’assemblar-se tant com pot al país que vol representar”. Això sí, va lamentar que alguns ja estan fent tot el possible per tornar-los “a tancar”, ja que els tenen “por”. “No sabem quant de temps podrem seguir gaudint dels micròfons, però els aprofitarem tant com puguem”, ja havia etzibat Romeva.

El candidat, Pere Aragonès, que està convençut que “aquest país farà de Junqueras el primer presidenta de la República Catalana”, va insistir a contraposar el seu projecte amb el dels que “protegeixen el monarca” i són candidats alhora “del PSOE, Vox, Cs, el 155, l’Íbex, el rei, la fiscalia i el TSJC”. Ell veu possible el triomf perquè ja han conquerit bastions socialistes històrics en les últimes cites electorals, i si no ho han fet a la Diputació de Barcelona és perquè “n’hi havia que tenien altres prioritats”, en l’única al·lusió a JxCat.Això sí, el diputat al Congrés, Gabriel Rufián, va ser molt més crític amb els que “han guanyat tant que es pensen que el país és seu”, i els que ara, “simplement perquè s’ho poden permetre”, titllen ERC de traïdors per fer política. Això sí, Rufián també va comparar l’efecte Illa amb un “iogur que caduca”, ja que si no se’l vota al febrer “sembla que desapareix”. “ERC tornarà a guanyar les eleccions el 14-F perquè la història li deu una victòria, i el partit li deu una victòria a la història”, sentenciava.

LA FRASE

No volem ser el partit d’uns pocs contra uns altres. Ser més és molt útil, més que ser cada cop menys, més purs i més febles
Oriol Junqueras
president d’erc

Proposen Miquel Puig per vetllar pels fons europeus

Aragonès havia anunciat al matí que crearà, si ERC lidera el futur govern, la figura d’un comissionat que vagi més enllà de la tasca diària dels departaments i vetlli i gestioni específicament els fons europeus de recuperació que han d’arribar a Catalunya els pròxims anys. El càrrec penjaria directament de la seva presidència, i fins i tot ja va avançar qui l’ocuparia: l’economista Miquel Puig, actual regidor a Barcelona, que ja ha fet una tasca similar en el consell assessor de la Generalitat. “Serà Mister Next Generation”, el va batejar Aragonès, durant un acte virtual al matí en què ERC va presentar les línies mestres del programa electoral. Els republicans fan èmfasi a aprofitar la reconstrucció econòmica per “posar els fonaments de la república”, prioritzant objectius de desenvolupament sostenible com el canvi de model energètic i reforçant el sector públic. “Tenim un objectiu molt clar, que és expulsar l’Íbex 35 dels serveis públics d’aquest país”, va etzibar el candidat. ERC va confirmar que proposarà, com a condició sine qua non en la formació d’un nou govern, la creació d’una conselleria d’Igualtat i Feminismes que permeti donar una perspectiva de gènere a tota l’acció de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona