Política

El PSC segueix rebutjant una comissió

Consideren que s’ha d’aclarir davant la justícia

Els comuns veuen una “conspiració contra la democràcia”

Pel PSC, les informacions fetes públiques ahir sobre l’espionatge a Pedro Sánchez i Margarita Robles són “igual de greus” que el que se sap sobre les escoltes a representants del món independentista. I per això consideren que cal arribar “fins al final amb la investigació”. Però, segons va avançar ahir la vice primera secretària d’organització del PSC, Lluïsa Moret, els socialistes catalans segueixen rebutjant la comissió d’investigació al Congrés. Moret creu que tots els casos d’espionatge són igual de greus i s’han d’aclarir davant la justícia i a través de les mesures anunciades pel govern espanyol en relació amb el cas català, entre les quals figuren l’obertura d’un “control intern” del CNI i la constitució de la comissió de secrets oficials del Congrés. D’altra banda, els socialistes reclamen que aquesta situació no faci “aturar” el diàleg: “Qui ho faci, creiem que s’equivoca.”

En guerra, segons ECP

Per la seva part, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, considera, sobre les noves indagacions respecte a l’espionatge polític, que “l’estat profund s’ha emancipat de la llei i està en guerra bruta contra la democràcia”. Mena va alertar ahir que en els propers dies podrien saber-se més noms d’afectats. Segons el representant dels comuns, si es confirmen les informacions, s’evidenciarà que és un assumpte “d’extrema gravetat” i que hi ha “una conspiració contra la democràcia”. En aquesta situació, va subratllar, “solament hi ha dues opcions: o s’està al costat dels demòcrates o dels conspiradors”. I va advertir: “Qui justifiqui l’espionatge polític se situa al costat dels conspiradors.” El portaveu dels comuns va demanar un front “no solament de les forces de la majoria de la investidura, sinó també de tots els partits demòcrates”, per combatre l’espionatge, perquè “qui ho engega ho fa contra els avenços democràtics al nostre país”.

LA FRASE

Aquesta situació no ha de fer aturar el diàleg; qui ho faci, creiem que s’equivoca
Lluïsa Moret
Vice primera secretària del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.