Política

guerra a ucraïna

Zelenski: “Ha estat un any de dolor, tristesa, fe i unitat”

El president d’Ucraïna ha dirigit un discurs a la nació amb motiu del primer aniversari de l’inici de la invasió russa i ha destacat que el 2023 serà l’any de la victòria

“Aquest serà l’any de la nostra victòria”, assegura el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en un missatge a les xarxes socials amb motiu del primer aniversari de la invasió russa d’Ucraïna.

Aquesta matinada passada ha fet just un any en què el so de les sirenes despertava els ucraïnesos per canviar-los la vida. Després de mesos de maniobres militars a la frontera, el president rus, Vladímir Putin, ordenava envair Ucraïna. Eren les quatre de la matinada. Començava la invasió russa i també un any de resistència. “Ha estat un any de dolor, tristesa, fe i unitat”, ha dit Zelenski en un missatge a les xarxes socials, acompanyat d’un vídeo amb imatges de les víctimes de la guerra, dels ferits i desplaçats, de la lluita dels soldats de l’exèrcit, o de les múltiples manifestacions en diferents ciutats europees de suport a Kíiv.

“I en aquest any, ens hem mantingut invencibles. Sabem que el 2023 serà l’any de la nostra victòria”, afegeix el president ucraïnès. A més d’aquest missatge a les xarxes socials, Zelenski ha dirigit un discurs la nació a primera hora del matí en el qual ha recordat que el 24 de febrer de 2022 “va ser el més llarg de les noves vides”, així com “el dia més dur de la nostra història moderna”. “Ens vam despertar d’hora i no ens hem tornat a dormir des d’aleshores”, ha denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.