Política

Condoleezza Rice creu que Rússia va camí de convertir-se “en una gran Corea del Nord”

L’exsecretària d’Estat dels EUA afirma que li diria a Putin que ja “ha perdut el que esperava aconseguir” i que si continua per aquest camí el seu país estarà lluny de poder defensar l’“orgull” rus

L’exsecretària d’Estat dels EUA Condoleezza Rice ha dit avui en complir-se el primer aniversari del començament de la guerra d’Ucraïna, que si pogués enviar un missatge al president rus, Vladímir Putin, seria que, si continua pel mateix camí, Rússia acabarà convertint-se “en una gran Corea del Nord”.

“El missatge que li donaria és: això no s’acabarà bé, perquè el teu país es convertirà en una gran Corea del Nord, aquest és el llegat que vols deixar?”, ha dit Rice, que va ser secretària d’Estat del govern de George W.Bush entre el 2005 i el 2009 i la seva assessora de Seguretat Nacional els quatre anys anteriors, en una taula de debat organitzada per l’Institut Brookings a Washington.

Rice ha donat diverses dades sobre el clar declivi que viu Rússia des que va decidir envair Ucraïna, el 24 de febrer del 2022, començant pels efectes sobre la seva economia, que s’està convertint en un “erial”, o el fet que 800.000 russos, entre els quals hi ha “els millors i els més brillants”, hagin abandonat el seu país.

També ha considerat que Putin “depèn” del grup de mercenaris Wagner per continuar aquesta lluita, està posant en risc tota la seva capacitat militar i ha aconseguit que el seu “lloc” a l’escena internacional sigui estar “subordinat a la Xina”.

Per tot això, ha considerat que si pogués enviar-li un missatge a Putin seria que ja “ha perdut el que esperava aconseguir” i que si continua per aquest camí el seu país estarà lluny de poder defensar l’“orgull” rus a l’escena internacional, i serà, per contra, una “gran Corea del Nord”.

Al mateix fòrum ha intervingut també Stephen Hadley, que va ser assessor de Seguretat Nacional del govern de George W.Bush entre el 2005 el i 2009, i que ha advertit que Putin “no renunciarà al seu somni, el de restaurar l’imperi rus amb el territori de l’antiga Unió Soviètica. I això comença per Ucraïna”.

Tot i així, ha afegit que si Putin s’adona que no està aconseguint els seus objectius podria fer una “pausa” que s’hauria d’aprofitar per donar a Ucraïna tota l’ajuda en armes, entrenament i intel·ligència que necessiti per poder emprendre una contraofensiva, si pot ser en algun moment aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez compareixerà avui a les 12 per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona