Política

La ILP antitaurina provoca un debat intern al PSC

Un regidor del Maresme aconsegueix el suport de 60 dirigents locals i militants en una setmana a favor de suprimir els toros. Les joventuts del partit també es mostren contràries a les corrides

La ILP antitaurina ha obert un debat intern al PSC. Càrrecs del partit han començat a criticar l’oposició que a partir d’ara mostrarà el PSC contra la ILP que pretén suprimir les corrides de toros, després que la direcció ha enterrat la llibertat de vot que tenien fins ara. Els moviments els lidera el regidor socialista de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), Carles Marco, que en una setmana ja ha recollit el suport de 60 militants a favor de la ILP.
“Entre ells hi ha diversos primers secretaris d’agrupació, que no estan conformes amb el fet que s’hagi suprimit la llibertat de vot”, va explicar Marco a l’AVUI. El regidor socialista, conegut militant antitaurí, donarà a conèixer tots els noms quan, passades les festes de Nadal, hagi agrupat el màxim d’adhesions internes.

El debat al PSC s’ha originat després de la rotunda intervenció a favor dels toros que va tenir el diputat David Pérez, durant el debat d’admissió a tràmit de la ILP. Finalment aquesta va rebre llum verda, tot i les esmenes a la totalitat que hi havien presentat el PSC, el PP i Ciutadans. Alguns diputats del PSC, però, van votar a favor de la tramitació de la ILP.

Posicionament en bloc
Segons Marco, “el rebuig frontal” a la ILP expressat per David Pérez en el debat parlamentari ha donat a entendre “un posicionament en bloc dels socialistes” a favor dels toros, que a alguns militants “ens fa por”.
El regidor de Sant Cebrià de Vallalta va posar en marxa el 29 de desembre la web Militants del PSC a favor de la ILP Prou per aglutinar els membres d’aquest partit contraris a les corrides. I es plantegen fer públic un manifest.

En l’escrit de presentació, critiquen el “posicionament incert” que ha tingut fins ara el PSC respecte als toros, alhora que remarquen que la defensa de les corrides no forma part de cap acord congressual dels socialistes. Aplaudeixen en canvi la moció que la JSC (les joventuts del PSC) va aprovar en el seu darrer congrés en contra de les curses de toros.

“La idea és prendre el pols a la militància del PSC sobre la qüestió dels toros, perquè ni la mateixa executiva té gaire clara la postura”, afegeix Marco, que s’oposa en rodó al fet que el partit vagi amb una posició tancada a favor dels toros.

“Estem a favor de l’aprovació de la ILP, però no d’una ILP descafeïnada, volem una modificació de la llei catalana de protecció dels animals que porti de forma inequívoca a la desaparició” dels toros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.