Punt divers

La Generalitat augmenta un 15% els ajuts en programes socials per afrontar la crisi al Pirineu

El Departament d'Acció Social i Ciutadania atorgarà 2,9 milions d'euros per programes socials als Consells Comarcals del Pirineu; Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d'Aran. Aquesta xifra suposa un increment del 15% respecte a l'any anterior. La partida que ha rebut un increment més important és la que es destina a finançar els diferents serves socials bàsics dels ens local. Aquests serveis són els que han notat més directament l'impacte de la crisi. Pel que fa als serveis que cal potenciar a la zona del Pirineu són el transport adaptat i l'atenció domiciliaria al haver-hi una xifra important de població envellida i molt dispersa en el territori.

Els contractes programa inclouen partides per actuacions amb la infància i l'adolescència, persones amb disminució, persones amb situació de dependència, transport adaptat, famílies monoparentals, dones i fills en situació de violència masclista, persones amb drogodependència i persones estrangeres immigrants.La xifra dels 2,9 milions desglossats per comarques és: 423.391 euros pel Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, 822.013 euros pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, 1,2 milions d'euros pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i 488.244 euros pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà.Pel que fa al Pallars Jussà amb el contracte programa de serveis socials s'ha consolidat el programa Minuts Menuts i també les polítiques d'acollida a nivell de Pirineu. Carles Vega, director dels serveis territorials d'Acció Social a Lleida ha destacat l'esforç dels consells per adequar el personal de serveis socials al volum de població. Vega ha dit que en breu l'Alt Pirineu i Aran disposarà també d'un delegat propi d'Acció Social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.