Successos

«No és una catàstrofe ambiental»

El director de l'Ecomuseu dels Ports defensa els bombers i diu que el foc no ha afectat gaire el parc

El Parc Natural dels Ports és conegut per la seua riquesa ambiental i diversitat biològica, per això l'incendi que des de dilluns crema en aquest indret de la Terra Alta ha aixecat molta preocupació al territori. De moment, el 50% de la superfície cremada està inclosa al parc natural, però tant el director de l'Ecomuseu dels Ports, Salvador Carbó, com el mateix director del parc natural, Rafel Balada, asseguraven que la zona cremada no té una gran importància ambiental. «Estem parlant d'una zona perifèrica del parc i el foc no ha arribat a les cotes altes», assenyalava Balada, mentre que Carbó deia que en el mateix indret ja va haver-hi un incendi fa dotze anys. «Són bàsicament pins joves els que han cremat i la zona es podrà regenerar en poc temps», va afirmar. «És una part molt mínima del parc i d'una importància relativa», indicava per la seua banda Xavier Fortunyo, de la Plataforma de la Terra Alta, tot precisant que els espais més representatius dels Ports d'Horta immortalitzats per Picasso, la muntanya de Santa Bàrbara o les roques Benet, no han estat afectats.

Suport als bombers

Al marge de relativitzar l'afectació mediambiental, el director de l'Ecomuseu dels Ports, Salvador Carbó, veí d'Horta i gran coneixedor del massís, va lamentar ahir les crítiques que l'alcalde, Àngel Ferràs, i alguns veïns del poble han llançat contra la tasca dels bombers. «S'han dit animalades», va dir Carbó, tot assenyalant que no es poden fer anàlisis partint de la base de com s'apagava el foc fa 60 anys. «Si els bombers haguessen deixat intervenir els veïns d'Horta, tal com demanaven, avui les campanes tocarien a mort», va afegir-hi. També el president de la Generalitat, José Montilla, va reiterar el seu suport al cos dels bombers i va dir que paraules com les de l'alcalde d'Horta «sobren».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.