Franja La 2

Divendres, 11 juny de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa demostra com les possibilitats de les noves tecnologies són infinites. N'és un exemple l'experiment creat per l'artista Gulliverb, Chimo Ausin, al Domo 360 de la Universitat Politècnica de Madrid. Més tard, l'espai reflexiona sobre nenes que s'han convertit en llegendes. Quan eren petites van començar a practicar esport sense tenir referents, o almenys sense conèixer-los. Ara 25 dones han decidit formar part d'una recopilació, titulada De nenes a llegendes, un llibre on s'expliquen les seves vides i assoliments perquè altres nenes s'inspirin amb la seva història. Finalment, Marta Càceres entrevista Carles Pérez, president de la Plataforma d'Infància. Amb ell es parla dels drets de la infància, del grau de pobresa infantil i de com erradicar-la.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Qué es la belleza
África
Julia Held comença a l'Àfrica. Més tard, a Etiòpia es veu la bellesa natural de les seves dones. Posteriorment, a Kampala, s'observa com les dones pesen 30 quilos més i es veu com una núvia ha de guanyar pes abans del casament i, finalment, a Brazzaville, al Congo, els homes es preocupen de la seva elegància.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
El panda rojo, el animal más bonito del mundo
Passar un any amb un panda vermell anomenat Tashi i experimentar la seva vida als boscos de l'Himàlaia, alhora que conèixer altres habitants, com aus, insectes i animals d'aquesta zona exuberant del nord de l'Índia, fins i tot el lleopard, i conèixer la cria del Tashi, és tota una experiència.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 9: de Béjar a Villanueva de Campeán
El Peio coneix el Padre Blas, responsable de l'Alberg de Santa María, que conté moltes curiositats. Després arriba a Guijuelo, on gaudeix de l'embotit de la zona. Més tard, pedala pels carrers de Salamanca i arriba a Cubo de Tierra del Vino, on coneix un celler subterrani.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universidad Nacional de Educación a Distancia.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.00
Día D: Últimas palabras
Inclou i : 6 de juny de 1944. Hitler havia conquerit la major part d'Europa. Els aliats decideixen llançar la invasió marítima més gran de la història.
Documentals
Durada: 85'
12.25
Mañanas de cine: Los esclavos más fuertes del mund
A Roma, un tribú és acusat injustament d'un delicte i decideix atacar el poder reclutant diversos esclaus.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.00
Atlántico
Un mal presagio
A la costa de Ghana segueixen en peus els forts que es van destinar al comerç d'esclaus. Entren a les seves masmorres i a la capital visiten l'abocador electrònic més gran del món. El càmera Vinsen torna recuperat de Madrid i a partir d'aquí se submergeixen en el món del vudú.
Documentals
Durada: 55'
14.55
El Chef del Mar
Conil-Sanlúcar de Barrameda
Avui Ángel León visita dos pobles típicament mariners de Cadis: Conil de la Frontera i Sanlúcar de Barrameda. A Conil, l'Ángel va al mar per pescar i cuinar al vaixell de la família Ligero, i a Sanlúcar visita l'arxiu del ducat de Medina Sidonia per conèixer el passat de la marineria.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Animales al natural: Osos i Sin tiempo para la pereza: Los osos bezudos de Sri Lanka
Documentals
Durada: 105'
18.15
Planeta selva
El bosque mítico. Sabinares
Entre els boscos amb més personalitat del món se situen els savinars. Cada savinar té la seva pròpia forma i crea forests oberts adaptats a climes freds i secs d'una bellesa singular, on habiten llops, voltors lleonats, teixons, conills i llebres.
Documentals
Durada: 25'
18.40
El escarabajo verde
La señorita
Reportatge sobre la història d'Asunción Linares, una de les paleontòlogues de referència d'Espanya. La ciència continua sent un assumpte d'homes, almenys en el seu perfil més destacable: el dels premis, els esments i els honors. Si s'analitza el passat, el panorama encara és més descompensat en clau de gènere: l'empremta de les investigadores en els llibres d'història és inexistent. Però sí que van existir i, a més, van influenciar en el desenvolupament de la recerca de forma molt més decisiva del que explica el relat oficial. Asunción Linares n'és un exemple.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
Moluscos a la carta
En aquest programa, la Julie aposta pels mol·luscos bivalves, com els musclos de Bouchot, les ostres o les vieires, però també per una petxina menys estesa: l'orella de mar. A més, visita granges d'aquests mol·luscos i tasta receptes molt locals de totes aquestes, heretades, a vegades, dels ancestres.
Altres
Durada: 55'
20.05
Descubrir
Karnataka
Des de Bangalore, famosa per ser seu de la indústria cinematogràfica més gran de l'Índia, l'espai arriba a Hassan per a visitar tres magnífics temples tallats en pedra. A continuació, en safari pel Parc Nacional de Nagarhole, es busca el tigre de Bengala i s'acaba a la llegendària Mysore.
Documentals
Durada: 25'
20.30
Días de cine
Arriba a les sales La casa del caracol i el protagonista masculí, Javier Rey, és el padrí de la setmana, amb qui es parla sobre aquesta cinta i sobre la seva trajectòria. A més, el programa repassa altres estrenes de la cartellera i ofereix l'últim lliurament de les dedicades a Luis García Berlanga amb motiu del seu centenari.
Altres
Durada: 60'
21.30
Qué es la belleza
Oriente Medio-Líbano
En aquest viatge a la recerca de la bellesa, Julia Held es trasllada al Líban i assisteix a una liposucció. Al quiròfan, descobreix el perquè totes les dones àrabs volen assemblar-se a les libaneses. A més, coneix diversos aspectes de la bellesa al Líban.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: La vaquilla
Durant la Guerra Civil Espanyola, a les trinxeres d'un dels fronts els soldats es limiten a escriure cartes i a dormisquejar. Però la tranquil·litat es trenca quan un altaveu de la zona nacional anuncia la celebració en un poble proper d'una festa amb motiu de la Mare de Déu d'agost.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Plácido
En una petita ciutat de províncies, les autoritats i persones de bé organitzen una campanya nadalenca per aconseguir que els més necessitats gaudeixin, per una nit, de la calor i l'afecte de la família que no tenen.
Pel·lícules
Durada: 125'
01.50
Las noches del Monumental
Walking Jazz Ensemble, Luis Miguel Bregel
L'Orquesta y Coro RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.50
Documenta2
Inclou Alerta: basura espacial
Documentals
Durada: 60'
03.50
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure-hi, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 45'
04.35
Las recetas de Julie
Los sabores del aceite de oliva
Aquest és un viatge al sud de França, entre la vall del Roine i el Mediterrani, on la Julie descobreix un fruit que es cull al novembre: l'oliva. El recorregut dona lloc a conèixer receptes amb aquest protagonista, l'oli, i fins i tot comprovar que s'utilitza també en rebosteria.
Altres
Durada: 50'
05.25
Animales al natural
Antílopes
A l'Àfrica, hi habiten més de 70 espècies d'antílops, de les 91 que hi ha a tot el món. Una població robusta d'antílops és un bon indicador d'un ecosistema equilibrat, però avui, un terç de les seves espècies es troben amenaçades.
Documentals
Durada: 35'