Franja La 2

Diumenge, 1 agost de 2021
06.05
Historias naturales
Construir para vivir
Aprendre a reutilitzar els refugis naturals és la primera llei de la selva, però molts animals sorprenen en construir-se les cases aplicant lleis d'ordre i geometria perfectes, com arquitectes experts. A més, el disseny i la construcció impliquen una sèrie d'adaptacions evolutives molt especialitzades.
Documentals
Durada: 50'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
Hacia un planeta verde. La transición energética
Els combustibles fòssils, el carbó i el petroli han generat el desenvolupament econòmic, tecnològic i social més important de la història de la humanitat. Però un desenvolupament com aquest té un preu. Les conseqüències d'aquesta explotació intensiva són cada vegada més evidents. La crema d'aquests combustibles continuen generant enormes gasos d'efectes d'hivernacle. Aquests s'acumulen a l'atmosfera de manera exponencial i han provocat l'escalfament global. El canvi és possible gràcies a les energies renovables, però també cal una transició justa.
Documentals
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Joaquín Vicedo: Quinteto trombón+cuerdas. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
Sin tolerancia no hay libertad
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
Diálogo interreligioso frente al identitarismo (II)
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
Matrimonios saludables (I): pensamientos y emociones
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Javier Aranguren
El filòsof i escriptor Javier Aranguren comparteix amb els espectadors la seva experiència a l'UCI a causa de la Covid-19. Durant aquests dies va viure el que es coneix com a experiència pròxima a la mort.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Abierto hasta el atrardecer
Espai catòlic en el qual una persona dona testimoni públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des de la Iglesia Nuestra Señora de la Asunción, Torres de la Alameda, Madrid.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Las merindades de la fe
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 45'
12.40
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.15
Ruta Vía de la Plata
Emerita Augusta
La calçada entra a Mèrida i permet descobrir la grandesa romana. Al barri de moreria, malgrat el nom, reapareix la ciutat romana, desmuntada pels musulmans per construir-hi amb les seves pedres l'alcassaba.
Documentals
Durada: 40'
13.55
Las islas griegas con Julia Bradbury
Inclou Rodas i Quíos: La Julia arriba al seu destí final, l'illa de Quíos, on va començar la història de la seva família. Al costat de la seva mare, explora la llar dels seus avantpassats, coneix la fascinant història de la resina almàixera, comparteix una dansa tradicional a Mesta i localitza la casa dels seus ancestres.
Documentals
Durada: 50'
14.45
España a ras de cielo
España de noche
De la mà de Francis Lorenzo, aquest programa mostra els racons de la geografia espanyola a vista d'ocell i amb imatges espectaculars.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La naturaleza de nuestro planeta Tierra: Tierra firme, La naturaleza de nuestro planeta Tierra: Agua i El pingüino rey
Documentals
Durada: 160'
19.00
El bosque protector
Inclou Fauna amenazada: águila perdicera i Desertificación, un problema global: Entre 1968 i 1973 va tenir lloc al Sahel una de les sequeres més importants del segle XX. Va afectar 6 milions d'habitants de la regió i 25 milions de caps de bestiar, i va provocar la mort de prop de 100.000 persones i fins a un 40% de pèrdues en el bestiar.
Documentals
Durada: 50'
19.50
Baviera, entre cumbres y lagos
Baviera és l'estat més gran d'Alemanya i una de les regions més emblemàtiques d'Europa, amb un magnífic patrimoni artístic i cultural representat des dels cims dels Alps als llacs llegendaris, per castells, esglésies i monestirs i arrelades tradicions.
Documentals
Durada: 55'
20.45
El documental de La 2
Inclou Los planetas: Marte: Fa 4.500 milions d'anys van néixer dos joves planetes. Al principi, tots dos eren inhòspits i tòxics, però es van anar desenvolupant fins a convertir-se en mons càlids i amb aigua abundant, amb tots els ingredients necessaris per a la vida.
Documentals
Durada: 50'
21.35
La batalla desconocida
Documental sobre l'explotació del wolframi a la Galícia dels anys 40.
Documentals
Durada: 55'
22.30
Versión española: Jaulas
En un poblat andalús que ha quedat ancorat en el temps, la Concha i la seva filla Adela somien una vida millor. Farta de l'ambient opressiu i d'un marit cruel, la Concha decideix arriscar-ho tot i escapa amb la seva filla a la ciutat. La seva fugida es convertirà en una aventura en la qual lluitaran per escapar de les gàbies que sempre han estat les seves vides.
Pel·lícules
Durada: 90'
00.00
Versión española. Última sesión: El médico alemán
El 1960, un metge alemany coneix una família argentina en una desolada regió de la Patagònia i se suma a ells, en caravana, per la ruta del desert. Aquesta família reviu en ell totes les obsessions relacionades amb la puresa i la perfecció. L'Enzo i l'Eva l'accepten com a primer hoste de l'hostal que tenen. Encara que l'estrany personatge genera als amfitrions cert recel, progressivament es veuen seduïts per les seves maneres, la seva distinció, el seu saber científic i les seves ofertes de diners.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.30
Documaster
Inclou Los Juegos Olímpicos de Berlín 1936. La gran ilusión i Septiembre negro
Documentals
Durada: 140'
03.50
Mercados oscuros en el corazón de Europa
El tràfic de nens i nenes és una realitat, i no passa en un lloc remot, sinó al cor d'Europa. S'ha convertit en un negoci multimilionari per a traficants, fins i tot més rendible en comparació amb el d'armes o drogues. Són moltes les persones que hi estan implicades, hi ha organitzacions criminals que es coordinen per traficar amb menors que són utilitzats com a esclaus, enviats a pidolar o robar i venuts a les xarxes de prostitució. Aquest documental d'investigació aprofundeix en el fosc món del tràfic de persones.
Documentals
Durada: 55'
04.45
Historias naturales
Asearse para vivir
Rentar-se és un requisit indispensable en la naturalesa, si no vols ser menjat. La major part del temps els animals tenen cura d'ells i gaudeixen, ajudant-se els uns als altres amb la vigilància intensiva de la seva pell o les seves plomes. Es mostren tècniques sorprenents amb les quals evitar malalties i eliminar pudors.
Documentals
Durada: 50'
05.35
¡Qué animal!
Arribes del Duero
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 25'