Programació La 2

Divendres, 14 febrer de 2020
06.00
España en comunidad
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Guardianes del patrimonio
Operación quedada
El detectiu privat Jorge Colomar, al costat de la divisió de Patrimoni Cultural de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reconstrueix els majors robatoris d'art succeïts a Espanya en l'última dècada.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Caminos extremos
Guatemala
Zay Harding viatja per Guatemala en un vehicle tot terreny i comença a les ruïnes maies de Mixco Viejo, recorre el Camino Panamericana Huehuetenango i visita el Municipi de Todo Santos de Cuchumatán, on veu una festa maia i va per una de les carreteres més perilloses de la zona.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El señor de los bosques
Pelagallinas, Guadalajara
Un viatge pels boscos d'Espanya que mostra el món dels bolets.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La gente más extraordinaria del mundo
Un diseño para toda la vida
Aquest documental d'investigació revela l'extraordinària gent que està ajudant científics internacionals a realitzar avenços mèdics.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Sobresalientes
Como el buen vino
Espanya és líder mundial en venda de vi i en superfície conreada, ja que té gairebé un milió d'hectàrees de vinyes. Es parla de tot això amb l'enòloga del celler més gran de Jerez; una directora d'enoturisme, l'actriu María Adánez, i amb una dissenyadora d'etiquetes de vi.
Documentals
Durada: 25'
12.15
Cocina real
Castillo de Hex
Un viatge per Europa que dona a conèixer diferents personalitats i la seva forma de cuinar per als convidats.
Documentals
Durada: 30'
12.45
Mañanas de cine: Un tren para Durango
Dos aventurers que han estat atracats i que van en direcció a Durango decideixen recuperar el que un grup de bandits ha robat als passatgers d'un tren.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.15
Cocina real
Tokaj
A la vora del riu Tisza, a Hongria, es troba la vinya de Tokaj, que pertany als comtes von Wimpffen. Per celebrar la verema, el xef Zsaba està preparant un sopar a la casa pairal, a la qual assistiran convidats de l'aristocràcia hongaresa i austríaca.
Documentals
Durada: 25'
14.40
Un país mágico
Coruña
La Corunya és la ciutat màgica d'avui. De la mà del presentador, el programa recorda la gesta de l'heroïna corunyesa María Pita i la seva empremta en la memòria d'aquesta capital, i descobreix per què es troba aquí el far romà més antic del món. L'equip també aprèn els trucs per preparar l'autèntic pop a feira, recorre el passeig marítim més llarg d'Europa, visita el primer museu interactiu que existeix dedicat a l'ésser humà i vola fins al cap que durant segles va ser considerat el cap del món.
Altres
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Noruega, en busca del norte, Caminos extremos: Turquía: la Ruta de la Seda i Descubrir: Quito y alrededores: A la meitat del món, Equador és el país amb major diversitat del planeta. El programa visita Quito, ciutat Patrimoni de la Humanitat, i després segueix cap a Otavalo, Peguche i atura al taller dels músics Ñanada Mañachi, per acabar relaxats a les Termes de Papallacta.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Esturión de vuelta (II)
El programa continua amb la història de supervivència i diversitat natural, on l'esturió i la cultura humana creada al seu voltant competeixen per veure quin observa extingir-se l'altre En aquesta segona part es mostra com des de l'aqüicultura es pot participar en la recuperació de l'espècie. A Romania, l'empresària Marilena Maereanu, a més de produir caviar, col·labora amb els científics per introduir alevins d'esturió tipus beluga al Danubi.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
El país de Lille
Cap al nord es troba la ciutat de Lille, on es va fundar la capital de Flandes, i que abans de ser francès va ser flamenc, borgonyó i espanyol. A través de la seva herència culinària, es fan tres receptes típiques: el gall amb cervesa, l'estofat de carn, hochepot i crème brûlée de xicoira.
Altres
Durada: 50'
20.00
Jara y sedal
Proyecto Arca
El riu Narcea és un dels principals rius salmoners del Principat d'Astúries. Molts dels salmons que es pesquen es donen al projecte Arca per tal de reproduir-los en captivitat i tornar-los al riu per preservar aquesta espècie emblemàtica dels rius asturians.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
El programa repassa les estrenes més destacades de la setmana: Casanova, su último amor, Sinónimos, El amor está en el agua, El huevo del dinosaurio, You go to my head i Hasta que la boda nos separe, de la mà de María Valverde, que parla també de les seves fílies i fòbies, els seus plaers ocults i la seva trajectòria.
Altres
Durada: 60'
21.30
Sobresalientes
Por las nubes
Espanya és un dels deu països de tot el món amb capacitat per construir avions de principi a fi, sent un sector molt important al país. El programa d'avui parla d'aeronàutica amb la pilot Rosa María García Malea, Soraya, Ángel Jané i el director esportiu Ramón Rodríguez Monchi.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: El palomo cojo
Un nen de 10 anys que pateix una llarga malaltia arriba a la casa dels seus avis, situada en un barri alt d'una població senyorial gaditana, per passar tot l'estiu, ja que necessita tranquil·litat i repòs. Tot i que els dies s'anuncien tristos i avorrits, la convivència del noi amb els habitants de la casa li acaba descobrint el món dels adults.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: Cañas y barro
El Cañamel, un vell taverner d'El Palmar, poblet a la vora de l'Albufera valenciana, es casa amb la Nela, una noia atractiva i molt més jove que ell, que està enamorada del Tonet, un altre mosso del lloc. Tots dos joves mantenen les seves relacions d'amagat del Cañamel, ocupat tan sols en incrementar la seva fortuna.
Pel·lícules
Durada: 125'
02.05
Las Noches del Monumental
Terra Project/Javier Elorrieta Avec le Temps
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 75'
03.20
Sé natural: la historia nunca contada de Alice Guy
Quan Alice Guy completa la seva primera pel·lícula a París el 1896, no només aconsegueix convertir-se en la primera dona directora, sinó en una de les primeres a fer una pel·lícula de ficció. Durant la seva carrera va escriure, va produir i va dirigir més de 1.000 pel·lícules, incloses 150 amb so sincronitzat. Entre les seves obres s'inclouen comèdies, westerns i drames. Cal destacar pel·lícules amb temes innovadors per l'època i molt actuals com l'abús infantil, la immigració, el control de la natalitat i l'apoderament femení. Després de dues dècades de carrera en dos països, Alice va desaparèixer de el món de cinema.
Documentals
Durada: 100'
05.00
Documenta2
Inclou 1968: el año que cambió la historia: Otoño: S'acosten la data de les eleccions als EUA, el 5 de novembre de 1968, i la lluita entre Nixon i Humphrey està molt renyida, gairebé empatada, i la balança es pot inclinar cap a qualsevol costat. Però la societat està canviant, i fins i tot els soldats al Vietnam es replantegen la seva presència allà.
Documentals
Durada: 40'
05.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'