Programació La 2

Diumenge, 25 juliol de 2021
06.05
Historias naturales
Cuidando la vida
Hi ha molts tipus de mares en la naturalesa, des de la més amorosa i protectora fins a la més excepcionalment insensible. La consciència dels sentiments marca la diferència i dona pas a diferents i peculiars manifestacions dels vincles maternofilials entre els animals salvatges.
Documentals
Durada: 30'
06.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Blanca Gómez Quinteto cuerdas, piano y voces. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
El valor central de la educación en el judaísmo
Ningú és pobre excepte aquell que no té coneixements; aquest és un dels lemes del Talmud.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
Diálogo interreligioso frente al identitarismo (I)
La Facultat de Dret de la Universitat Complutense de Madrid i la Fundació FRICT han organitzat unes jornades sobre el diàleg interreligiós enfront de l'identitarisme excloent.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
De la mano de Jesús
Un dels senyals que som cristians de cor és la sensibilitat enfront del pecat. Aquells que viuen lluny de Déu pequen sense assabentar-se'n.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Luis Alfredo
El plató s'omple de música amb l'actuació en directe del cantautor Luis Alfredo, referent de la música catòlica contemporània i creador del multifestival David.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
La herida
El Provincial d'Espanya de la Companyia de Jesús ens parla de l'Año Ignaciano i de les celebracions previstes amb motiu dels 500 anys de la conversió d'Ignasi de Loiola.
Altres
Durada: 5'
10.30
Turismo rural en el mundo
A Coruña
Un balcó a l'oceà Atlàntic a l'Europa més occidental. La província de la Corunya és una terra de contrastos: des de l'escarpat relleu del litoral que domina la costa fins a màgics boscos que amaguen una forta càrrega espiritual.
Documentals
Durada: 35'
11.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.15
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 45'
12.00
Pueblo de Dios
A Orillas de Dios
El programa visita l'Abadia de Santa María de Viaceli, a Cóbreces, per a conèixer l'espiritualitat acumulada entre els seus murs.
Altres
Durada: 30'
12.30
El día del Señor
Año Xacobeo Santiago de Compostela
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 75'
13.45
Zoom tendencias
San Sebastián
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
14.15
RTVE responde
El programa atén qüestions relacionades amb els horaris d'emissió de Comando actualidad o Españoles en el mundo. També per l'emissió d'algunes etapes del Tour per la 1, en lloc de per Teledeporte, perquè afecta les sèries de la tarda. A més, es contesta a les queixes per l'hora d'emissió de l'òpera Tosca dins del programa El palco. Més tard s'atén una queixa relacionada amb MasterChef per no incloure cap esportista paralímpic en l'homenatge que va fer el programa a l'equip espanyol que participarà a Tòquio 2020. Finalment, Clan respon sobre la decisió d'incloure en la seva graella nocturna la sèrie Estoy vivo, ja que la consideren poc adequada per al perfil de la seva audiència. (Últim programa de la temporada.)
Altres
Durada: 30'
14.45
España a ras de cielo
Maravillas
Les quatre meravelles d'Espanya, El Escorial, l'Alhambra de Granada, la Sagrada Família i el Teide.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La Gran Barrera de Coral: Supervivencia, La Gran Barrera de Coral: Así se hizo la Gran Barrera de Coral i El vínculo familiar de los dingos
Documentals
Durada: 155'
18.55
El bosque protector
Tetraclinis:los últimos ejemplares
A la regió de Múrcia es troben Tretraclinis Articulata. En aquest capítol es mostra la relació d'aquest arbre amb els humans, quines han estat les causes que l'han portat a la situació actual i quines amenaces hi planen a sobre.
Documentals
Durada: 25'
19.20
Las islas griegas con Julia Bradbury
Santorini
En aquest episodi, el viatge de la Julia la porta a la coneguda illa de Santorini, a la recerca de la posta de sol perfecta. El seu viatge comença en un dels hotels més exclusius de Santorini, on descobreix com una de les illes més pobres de l'Egeu es va convertir en el paradís de rics i famosos.
Documentals
Durada: 25'
19.45
Isla Mauricio, la joya del Índico
Entre l'Àsia i l'Àfrica, Illa Maurici és avui el resultat d'una tumultuosa història forjada després d'un llarg passat colonial i una barreja de diferents comunitats des dels seus orígens. La seva història és única, i la seva diversitat cultural, sorprenent.
Documentals
Durada: 55'
20.40
El documental de La 2
Inclou Los planetas: Su mundo interior: La història del sistema solar mostra que l'habitabilitat no és un tret permanent. Els sistemes solars són llocs dinàmics, les estrelles tenen cicles de vida i creen zones d'habitabilitat plenes d'alts i baixos al llarg de la seva existència.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Via Kunig: 500 años de peregrinaje
La Via Künig, en memòria del monjo servita alemany Hermann Künig, que a la fi del segle XV va fer aquesta ruta i va redactar un text versificat a manera de guia d'aquesta, és una variant del Camí Francès, just abans d'entrar a la província de Lugo.
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: La banda Picasso
París, 1911. La Gioconda desapareix del Louvre. Pablo Picasso i Guillaume Apollinaire són detinguts. El Pablo recorda que el Guillaume li havia presentat un jove atlètic anomenat el Barón. Aquest, en assabentar-se de la seva fascinació per unes estàtues ibèriques, decideix robar-les del Louvre i vendre-les a un preu ridícul. Aquelles estàtues van ser quatre anys abans la inspiració del primer quadre cubista, Les senyoretes d'Avinyó.
Pel·lícules
Durada: 95'
00.05
El Palco
Festival Castell de Peralada
En l'espectacle Ballet under the stars, dirigit per Monica Hamill i Iratxe Ansa, s'interpreten extractes espectaculars de peces de dansa moderna i grand pas de deux.
Altres
Durada: 90'
01.35
Apocalipsis: Stalin
Inclou El demonio, Rojo i El amo del mundo: El capítol s'inicia el 1944, quan la Unió Soviètica fa fora els nazis. Aquests es retiren deixant al darrere un rastre de destrucció. Durant l'estiu de 1944, anglesos i nord-americans desembarquen a Normandia. Finalment, Leningrad serà alliberada.
Documentals
Durada: 160'
04.15
El pueblo contra el partido
La plaça de Tiananmen representa el poder absolut. Totes les decisions que afecten la vida de 1500 milions de ciutadans xinesos es prenen aquí. Als anys 80, la dictadura repressiva del partit, liderat per Deng Xiaoping, era cada dia més qüestionada. El 1989, durant set setmanes, estudiants de totes les universitats es van manifestar a la plaça, demanant reformes democràtiques.
Documentals
Durada: 90'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'