Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Desestimada la denúncia pels radars de Vidreres

El jutjat de Santa Coloma de Farners ha desestimat la demanda que va presentar el secretari del barri de La Goba de Vidreres, Raül Rivas, pels radars de trànsit que es van instal·lar a la C-63, al pas pel municipi.

El passat 24 de febrer, Rivas va denunciar l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps i la secretària municipal, Marta Felip, al·legant que s’havien instal·lat uns radars en una carretera on l’ajuntament no hi tenia jurisdicció i sense dades que justifiquessin la mesura. Dies després, el jutjat ha decidit desestimar la demanda en no apreciar indicis de delicte. L’advocat de l’Ajuntament de Vidreres, Carles Monguilod, considera que “la denúncia deu estar poc fonamentada perquè sinó el jutjat hauria d’haver incoat unes diligències penals i cridar a declarar al denunciat, i això no ha passat”. Monguilod confirma que estan estudiant si es tracta d’una “denúncia falsa” per decidir si inicien accions legals contra Rivas. En aquest sentit, el representant legal del consistori creu que existeix el dret a denunciar si es considera que existeix un delicte però, no obstant, els sorprèn que es posi en dubte “l’honorabilitat de les persones i automàticament el jutjat ho arxivi”. Destaca que seran prudents però que estan estudiant les possibles accions.

Per la seva banda, Rivas diu no haver rebut la notificació del sobreseïment i que esperarà la resolució d’una altre querella que va interposar per decidir què fer. A la seva demanda, exposava que la contractació d’aquests aparells, que es va fer el 24 de febrer del 2023 i es van instal·lar el 21 de juliol, es va portar a terme sense tenir un informe jurídic en relació amb els criteris competencials que ho avalessin. L’1 de setembre, el Servei Català de Trànsit de la Generalitat va emetre l’informe jurídic demanat, on alertava que l’Ajuntament no disposa d’aquestes competències en les vies on ha implantat els radars, segons un document de Trànsit adjuntat a la denúncia.

Catorze dies més tard, el 15 de setembre, l’alcalde va emetre un decret d’alcaldia suspenent el contracte dels radars i instaven a l’empresa que se suspengués la tramitació de les denúncies detectades a partir d’aquest dia. A més, instava el Consell Comarcal de la Selva a suspendre la tramitació de les denúncies interposades.

“L’expedient de contractació i instal·lació dels radars disposa de tots els informes favorables tant de secretaria municipal com del cap de la Policia Local”, deia l’alcalde en el moment de saber-se la denúncia i afegia: “No veig per enlloc on hi pot haver el motiu d’aquesta falsa denúncia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat