Salut

Tortosa

El govern manté l'hospital a l'agenda, però sense data

Pallarès i Sancho suavitzen el seu discurs per enterrar la polèmica, i diuen que treballaran amb l'Ajuntament per aconseguir el finançament

L'alcalde assumeix la dificultat d'arribar al 2015

El nou govern es va comprometre ahir a treballar al costat de l'Ajuntament de Tortosa per “donar continuïtat” al projecte del nou hospital de les Terres de l'Ebre, el centre que ha de substituir l'actual Verge de la Cinta. El delegat de la Generalitat a l'Ebre, Xavier Pallarès, que durant les setmanes anteriors havia qüestionat la feina del govern anterior, va aclarir que “tothom veu necessari” el nou hospital. De fet, va recordar que CiU es va comprometre, en el seu últim programa electoral, a tirar endavant “aquesta infraestructura tan important per al territori”.

Pallarès va afegir-hi que la crisi econòmica no hauria de ser “l'excusa” que impedís la construcció del nou hospital, valorat en 133,4 milions d'euros. A més, va assenyalar que el Consorci d'Inversions Públiques (CIP), format pels ajuntaments de Tortosa, Amposta i Reus, serà “l'eina bàsica” per aconseguir el finançament necessari.

En aquest sentit, la intervenció de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha estat decisiva per reconduir la polèmica política al voltant d'una sèrie de declaracions de Pallarès i del secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho. Un conflicte que la setmana passada va culminar amb la dimissió del director territorial de Salut en funcions, Ismael Roldan, ja que la conselleria es va negar a rectificar Sancho i Pallarès, els quals van qualificar el projecte del nou hospital de “fum” i d'“engany” en diverses entrevistes. “Cal rigor en les decisions”, va matisar ahir Sancho. “Hi haurà continuïtat i respecte amb la feina que s'ha fet, però no podem aixecar falses expectatives, i és per això que no podem donar dates ni calendaris, sense tenir garanties”, va dir amb referència al 2015, l'última data que havia donat l'exconsellera Marina Geli com a horitzó per a la posada en funcionament del centre.

Per la seua banda, Bel –que va demanar comparèixer amb Sancho i Pallarès– va reiterar que ara el pas més important és validar amb Salut, però també amb Economia i Coneixement, el sistema pel qual es finançarà l'obra. Bel va recordar que fa més de dos anys que van constituir el CIP i que s'hi podrien acabar sumant altres ajuntaments. “Treballarem plegats per validar el sistema i finançar el projecte a través d'un dret de superfície, per buscar els diners, però ara com ara no ens podem comprometre a posar una data tan propera com el 2015”, va advertir l'alcalde. Així, Bel va remarcar que ara la redacció del projecte –amb un cost d'uns dotze milions i un termini de quinze mesos– podria anar a càrrec de la mateixa constructora que farà les obres, com s'havia previst inicialment per poder estalviar costos i accelerar els terminis. Paral·lelament, Bel va anunciar que reclamarà les inversions que mentrestant calgui fer a l'hospital actual.

LA FRASE

Ni l'Ajuntament ni la Generalitat no volem cap polèmica. No beneficiaria ningú, i menys el projecte
Ferran Bel
aLCALDE DE tORTOSA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona