Societat

A Caldes duran l'amo al jutjat pel frau dels ocupes

Per motius de seguretat el consistori denunciarà el titular perquè l'inquilí marxi

L'Ajuntament de Caldes va aprovar en el ple d'ahir a la nit un protocol d'intervenció en les ocupacions per posar fi a l'incivisme d'alguns ocupes. Per a aquells nous veïns que no tinguin voluntat de rebre suport dels serveis socials municipals, l'Ajuntament preveu com a solució extrema denunciar els amos dels immobles al jutjat “per raons de seguretat”. D'aquesta manera, el consistori intentaria que el jutge executés el desnonament de l'ocupa que ha punxat la llum i ha convertit l'ocupació en un cas evident de “falta de seguretat”, assegura el batlle, Salvador Balliu (PDC).

La denúncia al jutjat és un dels casos que es podrien donar en el futur a Caldes. Si l'ocupant genera inseguretat o problemes de convivència, i en funció de les circumstàncies, el protocol també inclou la petició que l'amo faci fora l'ocupa i destini la propietat a lloguer social. Des de fa uns mesos, la fundació Ser.Gi treballa al municipi per ampliar la borsa de lloguer social –actualment dos blocs de pisos.

Ajuts de regularització

Si els ocupants volen rebre l'ajut del Servei Bàsic d'Atenció Social (SBAS) i el Servei d'Intermediació en Matèria d'Habitatge, el consistori també vol garantir la seguretat dels subministraments bàsics (llum i aigua) que estiguin en condicions precàries en habitatges ocupats i hi podria actuar per regularitzar el servei. Sempre que els inquilins siguin de Caldes i tinguin dificultats econòmiques, entre altres requisits, l'Ajuntament podria bonificar part o tota la factura si ho aprova la junta de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia