Societat

El bitllet senzill de Rodalies de Barcelona és el més car de l'Estat i el de Madrid, el més barat

Transport

Barcelona és la ciutat d'arreu de l'Estat en què un bitllet senzill o un abonament mensual de Rodalies de Renfe per desplaçar-se per una mateixa zona és més car, mentre que Madrid és el més barat. Així es desprèn de les tarifes dels diferents nuclis de Rodalies gestionats per Renfe i que figuren a la seva pàgina web.
Així, un bitllet senzill d'una zona de Rodalies costa a Barcelona 1,3 euros, una tarifa que únicament paguen els usuaris de Màlaga i Santander si compren el tiquet els caps de setmana i festius, ja que en els dies laborables la tarifa és més reduïda.

En canvi, el mateix bitllet a Madrid costa 15 cèntims menys. Els madrilenys paguen 1,15 euros pel mateix tiquet, una quantitat que és superior a totes les ciutats excepte a dos. A Santander, el bitllet en els dies laborables costa 1,15 euros i en els festius, 1,3 euros; i a Sant Sebastià, 1,2 euros de dilluns a divendres i 1,15 euros dissabtes i festius.

En gran part de nuclis de Rodalies, el preu del bitllet senzill d'una zona es situa en 1,2 euros. Així ocorre a Astúries, Bilbao, Múrcia-Alacant, Sevilla i València. Per part seva, a Cadis, l'import puja als 1,2 euros entre setmana i 1,25 euros dissabtes i festius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.