Societat

Reobre la platja de la Nova Mar Bella

Malmesa pels temporals del novembre passat, s’han fet obres per construir un mur del passeig i aportat 26.000 metres cúbics de sorra

Després de sis mesos d’obres i una inversió d’1,7 milions d’euros, ha reobert la platja de la Nova Mar Bella que va quedar malmesa pels temporals marítims Ciaran i Domingos el passat mes de novembre. Els treballs d’emergència han consistit en refer el mur del passeig marítim que va quedar afectat, fer una escullera de protecció, pavimentar el passeig, restituir les instal·lacions que donen serveis d’aigua i llum a les platges, com i col·locar una nova barana de tancament. A més, s’ha fet una aportació de 26.000 metres cúbics de sorra, que s’ha portat del Masnou, per protegir la infraestructura i recuperar serveis.L’Ajuntament de Barcelona ha contractat una embarcació per fer el dragatge i l’aportació de la sorra. L’actuació s’ha fet en uns 140 metres.

Segons la directora de platges de Barcelona, Patrícia Giménez, es perden uns 30.000 metres cúbics de sorra anuals a tot el tram marítim de la ciutat. Per pal·liar la situació, el consistori té un programa de gestió de sediments per redistribuir sorra des del punts on s’acumula fins a on fan falta. Un dels llocs on acostuma a passar és la bocana del Port Olímpic, des d’on enguany s’extrauran 17.000 metres cúbics de sorra que es portaran a les platges de la Barceloneta, Sant Sebastià, el Somorrostro i una petita part a la Nova Icària. Giménez ha reconegut que amb aquests moviments es pot pal·liar parcialment la pèrdua de sorra però ha afegit que és “urgent” fer una gran aportació per part del govern espanyol, com ja es va fer el 2010. Els punts crítics de les platges barcelonines són la Nova Mar Bella, la duna a la platja de la Mar Bella i una altra zona a la platja de Llevant.

Tot i que aquest estiu s’esperen els mateixos banyistes que l’any passat, la celebració de la Copa Amèrica al mes d’octubre fa pensar als responsables de les platges que n’hi haurà més a la tardor perquè l’esdeveniment també portarà més visitants a la ciutat. Segons Giménez, però, “s’esperen de forma esglaonada”. El que sí que es preveu és que a l’octubre, quan jo no s’està en temporada de bany, les platges continuïn tenint una elevada afluència d’usuaris relacionat amb aquest esdeveniment. Pel que fa a la sequera, ha detallat que en tornar a l’escenari d’excepcionalitat la previsió és habilitar una dutxa per platja. Giménez ha concretat però que abans de poder-ho fer s’han de fer controls de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia