Societat

Colomers protegeix els tocs de campanes com a patrimoni

Es vol evitar que es puguin silenciar, com ha passat en altres llocs, a causa de la denúncia d'algun veí de segona residència

La nova ordenança de sorolls també en defensa d'altres, com la inflada de globus aerostàtics

“Volem protegir els sorolls tradicionals del poble com, per exemple, el de les campanes ”

L'Ajuntament de Colomers ha decidit protegir els tocs de les campanes de l'església parroquial. La mesura, que s'ha fet mitjançant una ordenança de protecció del medi ambient per emissió inadequada de sorolls, que substitueix l'actual mapa acústic, té per objectiu evitar que un veí de segona residència pugui prohibir-ho, com ja ha passat o s'ha intentat fer en altres pobles de la demarcació.

Segons la nova ordenança, que ara està en exposició pública, el toc de les campanes seria una excepció dels casos de sorolls produïts per activitats especials o esporàdiques. Però, a més, es justifica “en atenció a aspectes patrimonials”.

L'alcalde, Josep López (ICV), va explicar ahir que fins al moment no han rebut cap queixa “formal” contra el toc de les campanes. Tot i això, va reconèixer que sí que “s'ha rebut algun comentari”. Per això, pel fet d'haver d'eliminar els tocs, com ja ha passat en altres llocs, l'Ajuntament ha apostat per donar-los una qualificació especial. “Volem protegir els sorolls tradicionals del poble com, per exemple, el de les campanes”, va recalcar l'alcalde.

A més, i en la mateixa línia, també ja s'ha tingut en compte altres fresses, les de determinades activitats que tinguin interès econòmic local. En concret, la inflada dels globus aerostàtics, que es fa molt sovint prop del nucli urbà. “En aquest cas, sí que hem rebut alguna queixa d'algun veí de Barcelona, exposant si era necessari”, va comentar López. Per això, amb vista a l'entrada en servei de la nova ordenança, l'Ajuntament ha decidit crear una zona per poder inflar els globus aerostàtics en una finca situada entre la carretera i el riu. “Suposo que ningú es posarà amb la fressa dels cotxes de la carretera ni de l'aigua que passa pel riu”, va ironitzar el mandatari local.

Respecte a altres activitats especials o esporàdiques, com poden ser fires, festes o concerts, es preveu que es considerarà cada cas en funció de la seva situació, l'horari d'actuació, l'època de l'any i aquells altres factors que hi puguin concórrer.

La nova ordenança de sorolls de Colomers també inclou sancions. Així, una falta lleu pot arribar a ser sancionada amb 900 euros. Per contra, la greu arriba als 12.000 euros, a part del precintament dels aparells o la suspensió temporal de l'activitat durant un màxim de sis mesos. I les més greus, fins als 300.000 euros, a més de precintar o suspendre l'activitat un mínim de 6 mesos o de manera definitiva. Sense descartar poder reclamar l'adopció de mesures correctores i la indemnització per danys i perjudicis ocasionats com a conseqüència de l'actuació infractora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós