Societat

mobilitat

Control de l'aparcament amb sensors a Vidreres

És el primer sistema a Girona d'estacionament intel·ligent

L'Ajuntament de Vidreres ha iniciat en període de proves un sistema d'aparcament intel·ligent per regular les places d'estacionament limitat.

A través d'un sistema de sensors es podrà determinar quanta estona fa que el vehicle està estacionat. D'aquesta manera, els vigilants municipals podran controlar amb exactitud, a través de dispositius, que compleixen el temps establert, que és d'una hora i mitja. Aquest sistema d'aparcament intel·ligent substitueix i fa més precís el sistema de disc horaris que se seguia fins ara. “La intenció és que hi hagi mobilitat de vehicles al centre del poble; és una demanda dels botiguers”, va explicar l'alcalde, Jordi Camps (CiU).

Camps va afirmar que amb el sistema de disc horari molts cops no es complia la limitació horària i no hi havia la rotació desitjada. A més, els discos horaris només permetien establir l'hora d'arribada en segments de mitja hora. “Amb el nou sistema podem saber amb exactitud quanta estona fa que està estacionat”, va comentar l'alcalde.

El nou sistema de control horari d'aparcament s'ha instal·lat en un tram del carrer Costa Brava i s'aplica a una vintena de places de zona vermella –les que tenen l'estacionament restringit–. La voluntat del govern local és estendre aquest sistema a altres carrers, com el de Catalunya i el de Pau Casals, properament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia