Administracions

Municipal

Premià de Mar abaixa el tipus de l’IBI per mantenir la pressió fiscal

Amb aquesta mesura es vol atenuar la pujada del rebut d’aquest impost, que serà del 2% corresponent a l’IPC

Per al 2018 es rebaixen les taxes d’ocupació de la via pública o el preu del servei d’atenció domiciliària

El govern de Premià de Mar (CiU i el PSC) va aconseguir aprovar les noves ordenances fiscals per al 2018. Amb la voluntat de mantenir la pressió fiscal a la ciutadania, l’executiu local va optar per rebaixar el tipus de gravamen de l’impost de béns immobles (IBI) fins al 0,79 –aquest any era del 0,82– per poder frenar la pujada d’aquest rebut, que serà del 2% respecte del 2017 a causa de l’IPC. Entre altres novetats, de cara a l’any que ve el govern també ha decidit rebaixar les taxes que suposen l’ocupació de la via pública i el preu públic del servei d’atenció domiciliària.

A més, també s’igualarà el règim de recollida de la brossa de les parades del mercat municipal amb la resta de comerços i s’establirà la gratuïtat del distintiu per estacionar a les zones blaves d’estiu del Palmar i de Can Pou per als empadronats al municipi. El regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Méndez (CiU), va assenyalar que “Premià de Mar és un dels municipis que té els impostos més baixos del Maresme”, i va recordar que “amb el que es cobra es pot prestar un bon nombre de serveis”. Finalment, Méndez va aprofitar per anunciar que amb vista a l’any que ve es calcula poder destinar uns tres milions d’euros a inversions dins el pròxims pressupost municipal.

Les ordenances fiscals i els preus públics es van aprovar en el ple de dimecres al vespre, tot i que es van votar per separat. En el primer cas hi van donar suport CiU, el PSC i el PP, ERC i Cs es van abstenir i Crida Premianenca (CP) i ICV-EUiA hi van votar en contra. En el segon apartat, el sentit del vot es va mantenir excepte en el cas dels ecosocialistes, que es van abstenir. “Són taxes i impostos continuistes i creiem que congelant l’IBI o augmentant-lo es podrien fer més polítiques”, va manifestar la regidora de la Crida, Marina Altés. “Ens falta treballar les modificacions i consensuar-les”, va dir Josep Maria Ripollès per justificar l’abstenció d’ERC. Finalment, el regidor d’ICV-EUiA, Rafael Fernández, va argumentar el seu vot contrari dient que “l’IBI és una eina política per fer una ciutat més justa i a vegades això s’oblida”.

Conveni amb la Diputació

D’altra banda, el ple de l’octubre també va servir per donar llum verd al conveni amb la Diputació mitjançant el qual l’ens aportarà un milió i mig d’euros –el 50% del cost del projecte– per a la construcció del giratori de la carretera de Premià de Dalt a l’altura del Camí del Mig i per a la reforma d’aquesta via entre aquest giratori i la Gran Via per convertir-la en un carrer. Aquest tram passarà a ser de titularitat municipal i el cost de la resta del projecte l’assumirà l’Ajuntament.

LA XIFRA

0,79
és el tipus
de gravamen que s’aplicarà a l’impost de béns immobles de Premià de Mar de cara a l’any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona