Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Sant Cebrià de Vallalta

Divendres, 20 abril 2018

Arenys de Mar

19.00. Ateneu Arenyenc. 2a xerrada sobre el Museu de Montserrat, a càrrec de Montse Viader.

Argentona

19.00. Biblioteca. Xerrada Els llibres de natura d'Argentona, a càrrec d'Oriol Bassa i Vila, naturista, enginyer de forests, president de l'entitat Natura i autor de diverses guies i llibres de natura del Maresme.

20.00. Sala de plens de l'antic ajuntament. Xerrada Com demanar una subvenció de l'Ajuntament.

Mataró

19.00. Can Boet. Gens i ossos, noves aportacions de la genètica, a càrrec de Cristina Rihuete-Herrada i Camila Oliart, investigadores del Departament de Prehistòria i del Laboratori de Bioarqueologia Humana de la UAB.

Castellterçol

20.00. Centre Espai Escènic. Què ha passat des que som Comarca?.

Girona

09.00. Cambra de Comerç. Sessió del cicle Divendres emprenedors, amb la conferència Lideratge i emprenedoria, a càrrec de Miquel Àngel Serrat, Ergo-Laboris.

19.15. Espai cívic La Rosaleda. Xerrada sobre les elèctriques i el consum.

19.30. Museu Palau Solterra. Conferència L'arquitectura de Masó al Baix Empordà, a càrrec de Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó.

Sant Feliu de Guíxols

18.30. Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit. Xerrada Què aporta la vida diària al coneixement de com funciona el cervell, a càrrec de Joan San, degà de la facultat de medicina de Girona.

Dissabte, 21 abril 2018

Blanes

10.00. Casa de Cultura. Les dificultats d'aprenentatge. Què són?, a càrrec de Montserrat Bau Gargallo, psicòloga i logopeda, i Margarita Pizzaro Garcia, psicòloga i pedagoga. Dins el cicle de xerrades Espai de debat.

12.00. Plaça d'Espanya. Conversa amb Gabriel Rufián, Àngel Canosa i Marina Vall-llosada.

Vidreres

19.00. Teatre Casino La Unió. Xerrada Com farem efectiva la República, amb Anna Caula i Paretas, diputada al Parlament de Catalunya per ERC.

Santa Cristina d'Aro

20.00. Sala d'exposicions de La Caixa. Conferència-col·loqui La màgia dels drons, a càrrec de Lluis Llimargas, pilot i constructor d'aeronaus operades per control remot. Demostració de vol de diversos models.

Castellcir

19.00. Sala Sant Jordi. Conferència Civisme: disfrutem de l'entorn més proper al més llunyà, a càrrec d'Arcadi Puig.

Manlleu

18.00. Casal cívic Frederica Montseny. Conferència Dones que afronten la islamofòbia i els masclismes com a feministes musulmanes amb la intervenció de Naima El Akil, periodista; i  Yaratullah Monturiol Virgili, islamòloga i escriptora.

Dimarts, 24 abril 2018

Arenys de Mar

18.00. Sala Josep Maria Arnau del C. C. Calisay. Conferència de literatura catalana Manuel de Pedrolo: entre la utopia i la rebel·lió, a càrrec de Carles Mora, professor de Llengua i Literatura Catalana.

Centelles

18.00. Casal Francesc Macià. Manuel de Pedrolo, més enllà del Mecanoscrit, a càrrec d'Anna Maria Villalonga i Fernández, professora de la UB, escriptora i comissaria de l'Any Pedrolo.

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Reflexions sobre la mort: aspectes mèdics, filosòfics i antropològics, a càrrec de Narcís Bardalet, especialista en medicina legal i forense.

19.00. Espai Marfà. Xerrada La música en els nous llenguatges audiovisuals, a càrrec de Xavi Bové, compositor visual, director artístic i docent.

Roda de Ter

18.00. Porxada de Can Planoles. Xerrada Com estalviar en la factura de la llum, a càrrec de l'Agència Local d'Energia d'Osona. Dins la Setmana del Consum Responsable.