Política

Hereu s'imposa a Tura en les primàries del PSC a Barcelona

L'actual alcalde rep 2.484 vots de suport, mentre que l'exconsellera només n'ha aconseguit 1.669

Jordi Hereu tornarà a ser el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona

Més de 4.000 persones han participat en les primàries socialistes per decidir el candidat a l'alcaldia de Barcelona

Jordi Hereu tornarà a ser el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona. Així ho han volgut els més de 4.000 militants i simpatitzants que han participat aquest dissabte en les primàries socialistes. En concret, Hereu ha rebut 2.484 vots de suport, gairebé el 59% del total, mentre que Montserrat Tura només n'ha aconseguit, 1.669.

El secretari d'Organització de la federació de Barcelona del partit, Albert Aixalà, ha detallat que han participat un total de 2.169 militants i 2.045 simpatitzants. Entre els primers, Hereu ha rebut el suport de 1.333 persones, i Tura el de 805. Hi ha hagut 15 vots en blanc i 12 nuls. Pel que fa als simpatitzants, 1.147 han votat l'actual alcalde de Barcelona i 864 a l'exconsellera. Hi ha hagut 5 en blanc i 29 nuls.

Un total de 12.000 afiliats al PSC de Barcelona -militants o simpatitzants- estaven cridats a les urnes aquest dissabte per votar entre Jordi Hereu i Montserrat Tura com a cap de cartell dels socialistes catalans en els pròxims comicis del 22 de maig.

Les primàries es van anunciar el passat 13 de gener, quan l'exconsellera d'Interior i de Justícia va confirmar la seva intenció de disputar a Jordi Hereu la candidatura del PSC a les eleccions municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.