El Barça millora en el segon temps i goleja l'Al-Ahly (4-1)

El Barça guanya l'Al-Ahly 4-1 gràcies a la reacció després d'una primera part pobra en intensitat

Messi i Valdés van debutar i Bojan es va reafirmar com el màxim golejador de l'estada

Bojan Krkic
DAVANTER DEL BARÇA
Estic molt satisfet pel gol, les conclusions de l'estada són ben positives. Ja anem agafant ritme i els joves han demostrat tenir un nivell molt alt
Si el 9 queda lliure el demanaré, però tampoc és gaire important

El Barça va tancar l'estada a Anglaterra i la seva participació en la Wembley Cup amb una contundent victòria contra l'Al-Ahly que servirà, i molt, per al futur. Sobretot per als jugadors més joves, que van poder comprovar com amb només el talent o la superioritat tècnica no és suficient per evitar que un partit es compliqui.Cal també posar-hi, com a mínim, la mateixa actitud i intensitat que el rival. La tendresa que dóna la joventut no pot servir d'excusa, i menys per a un equip com el Barça. Durant molts minuts de la primera part, l'Al-Ahly va ser millor que el conjunt blaugrana, simplement perquè tenia més ganes de guanyar, o almenys ho semblava. I això que el partit va començar amb els de Guardiola tocant sense problemes perquè els egipcis no pressionaven bé i deixaven pensar els jugadors del Barça, que dominava a plaer el joc però sense posar-hi ritme i intensitat. En el minut 15, però, va arribar el primer gol després que Bojan culminés un contraatac conduït per Rochina amb un xut creuat. El de Linyola s'ha convertit en la bèstia negra de l'Al-Ahly. La victòria momentània que en teoria havia de servir per acabar d'agafar el control, encara va relaxar més el Barça, que va cedir la pilota a l'Al-Ahly. I ja se sap que sense pilota, el Barça pateix. Els egipcis van començar a arribar amb perill a les proximitats de Jorquera, però la falta de qualitat els va impedir culminar les jugades amb gol. En el minut 29, i després d'una ocasió del rival, Muniesa va reclamar més intensitat als seus companys, però no va tenir efecte perquè un minut després l'Al-Ahly empatava gràcies a un gol d'El Egezy, que després de rebre una passada a l'esquena de Muniesa va driblar Jorquera i va enviar la pilota al fons de la xarxa. En els minuts següents, el partit va continuar igual, malgrat que el Barça va poder arribar al descans amb el 2-1 a favor gràcies a un golàs de Rueda, que va enviar la pilota a l'esquadra amb un potent xut des de fora de l'àrea.

En el segon temps, Guardiola va tornar a fer onze canvis i va fer debutar Valdés i Messi en aquesta pretemporada. La xerrada al vestidor a la mitja part va fer efecte, perquè el Barça va sortir més centrat en la feina i gens disposat a deixar entrar en el partit el conjunt egipci. Després d'uns minuts sense història, en el 55 Messi es va aliar amb Pedro amb una paret precisa i la centrada d'aquest la va culminar Jeffren, que va fer el 3-1. En aquesta jugada, el porter de l'Al-Ahly va haver de ser substituït en fer-se mal. El partit va quedar completament a les mans dels homes de Guardiola, que van obsequiar la poca gent que hi havia a les grades de Wembley amb un gol més, de Pedro, que va aprofitar molt bé una assistència de Gudjohnsen per batre el porter amb un xut creuat. Després del quart, l'equip va decidir tenir pietat del rival.

AL-AHLY
1
FCBARCELONA
4
AL-AHLY:
Abdel Hameed; ( Abdel Moneim 55') Ahmed Ali, Gomaa, El Sayed, Gilberto, Hossam Ashour, Moataz Eno, Ahmed Fathy, Abou Treka, Hassan, El Egezy.
FCBARCELONA:
Jorquera; Montoya, V. Sánchez, Henrique, Muniesa, Abidal, Rueda, Keita, Rochina, Assulin i Bojan (Guardiola va canviar els onze jugadors a la mitja part)
0-1 (15') Bojan. 1-1 (30') El Egezy, 1-2 (40') Rueda, 1-3 (55') Jeffren, 1-4 (66') Pedro