Política

Forcadell: “En el cas excepcional de no poder celebrar la consulta donaríem suport a una candidatura unitària a les eleccions catalanes”

La presidenta de l'ANC insisteix que, però, la consulta s'ha de poder fer perquè “votar és democràcia sempre i perquè ho vol la majoria de la societat catalana”

Forcadell avança que el moviment Procés Constituent se sumarà aquest any a l'acte dissenyat per l'11 de Setembre

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) defensaria una candidatura unitària dels partits a favor de la consulta com la que impulsa el Procés Constituent, el moviment liderat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, per a les pròximes eleccions catalanes “en el cas excepcional que no es pogués celebrar la consulta”.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha argumentat aquest dilluns, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, que el pla de l'ANC és celebrar la consulta i que es treballa en aquest supòsit, però que de la mateixa manera entenen que la consulta s'ha de fer “de manera escrupolosament democràtica” per no generar dubtes a nivell internacional.

“La consulta s'ha de fer perquè entenem que votar és democràcia sempre i perquè ho vol la majoria de la societat catalana i contra això no hi ha cap força legal. Ara bé, -ha continuat- entenem també que la consulta s'ha de fer de manera escrupolosament democràtica i que s'ha de garantir que tothom que vulgui pugui votar amb llibertat. S'ha de fer la consulta amb aquests paràmetres. Si aquests paràmetres són impossibles, aleshores ens plantejarem què fem, tot i que tenim molt clar que la decisió no és nostra i que qui ha prendre una decisió és el govern i el president de la Generalitat. Nosaltres som societat civil”.

I és que, al seu entendre, “si aquests paràmetres no es poden complir, la consulta pot generar dubtes a nivell internacional, i això no ho podem permetre”. Per tant, “en el cas excepcional que no es pogués fer la consulta, sí que veuríem bé una candidatura unitària a les eleccions dels partits favorables a la consulta”, ha assegurat. Aquesta candidatura unitària demostraria, en la seva opinió, “la força del país i que hi ha una majoria social favorable a fer la consulta”.

Forcadell també ha avançat que el moviment Procés Constituent es vol sumar aquest any a l'acte dissenyat per l'Assemblea Nacional Catalana per l'11 de Setembre sense liderar una mobilització simultània i alternativa com l'any passat.

Aquest cap de setmana, l'ANC ha revalidat Carme Forcadell com a líder de l'entitat, en les eleccions per elegir el nou secretariat nacional. Ha estat la candidata més votada, amb 6.072 vots El segon ha estat el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, que n'ha aconseguit 4.213.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia