2a DIVISIÓ A. GIRONA

L'hora de volar tot sol per a Narcís Julià

Julià obre l'etapa d'actor principal a la banqueta després d'acumular experiència de segon

4
victòries
del Girona en els quatre partits amb Julià a la banqueta, en la fase d'ascens a 2a B (2002/03).

El 13 de gener de 2008, Víctor Fernández era acomiadat del Saragossa, que s'havia encallat, ocupava el dotzè lloc i havia quedat eliminat de la copa de la UEFA. Víctor marxava amb llàgrimes, dient que no tornaria a entrenar el club de la seva ciutat, que acabaria fracassant de valent i baixant a segona. Des d'aquell dia, el tècnic no s'ha tornat a asseure a cap banqueta, tot i ser en més d'una llista quan hi ha un relleu a primera. Ni ell, ni qui l'havia seguit des d'una trucada a l'agost del 2004 que li obria una aventura al Porto. Narcís Julià ja ha viscut amb intensitat el treball tècnic en el futbol professional –amb Víctor a Porto i a Saragossa, on també va treballar al costat de Luis Costa, Txetxu Rojo i Juanma Lillo–, però no ho havia fet encara com a màxim responsable. Ara, un any i nou mesos després de tancar l'última etapa, el gironí en comença una altra, a casa i com a actor principal.

Julià, que té una trajectòria de dotze anys al Girona –nou com a jugador i tres com a director esportiu–, ja va seure a la banqueta de Montilivi, per un període tan curt com brillant. Amb l'equip jugant-se l'ascens a segona B, el 2003, el Girona va acomiadar Moratalla després de perdre a Benidorm en la segona jornada de la lligueta. Julià es va posar el xandall i l'equip es va reactivar. Amb quatre victòries necessàries en quatre partits –contra el Benidorm (3-1), el Manacor (0-1) i en els dos duels contra l'Águilas (3-0 i 0-2)–, els gironins van pujar. Amb la feina feta, Julià va apostar per Agustín Abadía i va tornar a la direcció esportiva, càrrec que va abandonar al cap d'un any seduït per la temptació portuguesa.

Esperant a casa.

Quan Víctor Fernández va ser acomiadat del Saragossa, Julià va tornar a Girona. Esperava una altra feina al costat de Víctor i es feia un fart de veure el Girona, tant en els partits com en entrenaments. La temporada passada, se'l veia parlar sovint amb Raül Agné. Difícilment es perdia un partit de l'equip a Montilivi, des de la seva localitat a tribuna o com a comentarista. A partir d'ara, ho farà des de més avall, arran de gespa. Fer rutllar el Girona i aconseguir la permanència del club a segona A és el seu repte. Pel que s'estima l'entitat i per l'oportunitat que té ell enel cicle que enceta.

LA FITXA

Narcís Julià Fontané
Naixement:
24-5-1963 a Girona
Trajectòria com a jugador:
Comença als nou anys amb el Girona. Passa pels alevins, els infantils, els cadets i el primer any de juvenil, abans de pujar a la primera plantilla amb setze anys (el Girona jugava a segona B). S'hi està tres temporades. El 1982, fitxa pel Saragossa, juga tres temporades en el filial (l'Aragón, a segona B) i nou a primera. Debuta el 2 de febrer de 1986 i juga 183 partits (3 gols) a primera. Obté una copa (1986). Penja les botes amb 30 anys.
Trajectòria a les banquetes:
A Saragossa, quan es retira, entrena el juvenil i fa de segon de Luis Costa al filial. També fa de segon al primer equip, amb Luis Costa (un any i mig), amb Txetxu Rojo (dos anys) i amb Juanma Lillo. S'hi està fins al 2001, que torna a Girona com a director esportiu. La temporada 2002/03, amb la lligueta d'ascens començada, prescindeix de Moratalla (havia anunciat que no continuaria), assumeix la direcció de l'equip i el puja. Al cap d'un any, Víctor Fernández –el va entrenar del 1990 al 1993– se l'endú de segon al Porto, on van estar mig any. Després, va seguir Víctor en una altra etapa a Saragossa, on van ser cessats la temporada del descens (2007/08).
Trajectòria als despatxos:
Torna al Girona l'estiu del 2001 per ocupar la direcció esportiva i s'hi queda fins al 2004 (se'n va al Porto). Agafa l'equip a tercera i el deixa a segona B.

Matamala, Chechu i Melero l'han tingut

En la breu etapa de quatre partits com a entrenador del Girona, Narcís Julià va dirigir una plantilla en què hi havia Jordi Matamala i Chechu, amb els quals tornarà a coincidir. En l'equip que va pujar a Águilas, també hi havia Jordi Melero, que farà ara de segon entrenador. Raül Agné –es va lesionar de gravetat i li van treure la fitxa– i Arnau Sala també eren a l'equip que va començar entrenant Matamala. Un altre jugador de la campanya de l'ascens a segona B del 2003 que continua actiu i competeix a segona A és Txiki, ara al Cartagena.

Lidera l'associació de veterans

Si no hi renuncia, l'actual entrenador del Girona és també el president de l'Associació de Veterans. Fa nou mesos, Narcís Julià i Josep Gusó van anunciar a Montilivi el naixement de l'associació. Julià, com a president –amb Ramon Gallardo de vicepresident– la lidera i el dia de la presentació va agrair l'amabilitat del president i el club, que els havia obert les portes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.