Economia

Economia

Vora 20.000 joves inscrits en el pla de garantia juvenil ja estan treballant

Un total de 19.940 joves inscrits en el programa europeu Garantia Juvenil ja estan treballant i donats d'alta a la Seguretat Social, segons les últimes dades actualitzades i facilitades ahir pel govern. Fins al moment, 55.803 joves s'han inscrit a Catalunya en el pla de garantia juvenil, dels quals 43.259 han participat en alguna actuació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea per lluitar contra l'atur juvenil, dotat amb 6.000 milions d'euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya disposa de 241 milions d'euros fins al 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va assegurar ahir en una roda de premsa que “el 76% dels joves inscrits a Garantia Juvenil a Catalunya han participat de la cartera de serveis; durant aquests dos anys s'ha aconseguit que Garantia Juvenil esdevingui un referent com a generador d'oportunitats”. Bassa hi va afegir que, “tot i que el pla d'ocupació juvenil, com mostren les dades, ha tingut en compte els diferents perfils de joves que hi ha a Catalunya, l'atenció, activació i preparació d'aquells joves més vulnerables, amb baix nivell formatiu, ha estat la màxima prioritat del govern”.

Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 anys, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o des que van començar el període d'atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.