Economia

La Caixa compra el 4% de Bank of East Asia

La Caixa i BEA ja col·laboraven a l'àrea de remeses i finançament d'operacions de comerç exterior a través d'un acord

La Caixa ha comprat una participació del 4% en el Bank of East Asia (BEA), el cinquè banc més important per actius i el banc local independent més important de Hong Kong. L'operació ha costat, segons ha informat l'entitat financera, un total de 265 milions d'euros.
Segons la caixa catalana, aquesta operació "forma part de l'estratègia d'internacionalització de La Caixa que desenvoluparà a través de Criteria Caixa Corp", la seva corporació financera.

El Bank of East Asia, presidit per David K.P. Li, comptava amb uns actius de 32.420 milions d'euros a 30 de juny del 2007, més de 200 oficines (més de 170 a la Xina) i 8.900 treballadors. El banc cotitza a la borsa de Hong Kong i forma part de l'índex Hang Seng.

La participació catalana del 4% suposa la primera compra de Criteria Caixa Corp en el sector financer a l'Àsia, complementant l'obertura d'una oficina de representació de La Caixa a Pequín l'any passat.

Els últims anys, La Caixa i BEA col·laboraven a l'àrea de remeses i finançament d'operacions de comerç exterior dins d'un acord de bancs corresponsals.

El director general de La Caixa, Joan Maria Nin, ha assenyalat que aquesta inversió “permetrà millorar el servei als empresaris espanyols al sud-est asiàtic, i de manera particular a la Xina, acompanyant-los en el desenvolupament dels seus negocis i facilitant-los el finançament i cobertura de les seves operacions”.

120 oficines
El BEA ofereix serveis de banca comercial, banca d'empreses i d'inversió a Hong Kong, la Xina i altres països. L'entitat té més de 120 oficines a Hong Kong i 50 oficines a la Xina, a més de ser present en altres països del sud-est Asiàtic, el Regne Unit, els Estats Units, Canadà i les Illes Verges britàniques.

La Caixa té 232.296 milions d'euros en actius, 10,3 milions de clients, 5.246 oficines i 23.707 treballadors. A més, controla el 100% de Criteria Caixa Corp, que sortirà a Borsa a principis d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.