Opinió

De set en set

Privatització

Anys enrere, entràvem en un camí en cotxe i, aparcant-lo, accedíem fàcilment a l’anomenat Port d’Esclanyà, on ens hi banyàvem, encara que fos ple de barques. A vegades, un propietari de les cases pròximes (alguna de les quals amb una sortida per accedir directament al mar en barca) ens increpava dient que allò era propietat privada. Un dia vam voler entrar-hi i ens vam trobar una tanca que impedia el pas. No només això: un llarg tram de carretera pròxima és ple d’obstacles que impedeixen aparcar, de manera que, per poder-hi accedir a peu, es fa molt complicat. Els rics són així. A més de tenir segones residències vora el mar, o en altres llocs privilegiats, aconsegueixen (i per això han de comptar amb la connivència de l’administració pública) que només ells puguin gaudir del que hauria de ser de tots.

Fa temps que les platges són plenes de barques, que també ocupen, transitant-hi, les aigües pròximes, de manera que nedar pel mar a vegades es converteix en una cursa d’obstacles. Aquest estiu, a més, hem pogut observar que ja hi ha platges (poso com a exemple dues que em són pròximes: sa Tuna i Aiguablava) parcialment ocupades per una mena de para-sols tropicals que delimiten l’espai concedit a un hotel per a l’ús privat dels seus clients. Una concessió que deu pagar un tribut a l’administració pública, que així permet una privatització d’allò que hauria de mantenir-se com a públic. Em consta que tal privatització fa temps que hi és en altres països, cosa que ens hauria d’haver preocupat. Procurarem continuar fruint de la platja i, sobretot, de les nedades al mar. Però hem d’estar alerta perquè ens ho volen fotre tot: cada estiu perdem alguna cosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia